Ziare.com

Ionel Blanculescu: Dupa 3 ani de criza, economia Romaniei s-ar sinucide!

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 21:24

   

Ionel Blanculescu: Dupa 3 ani de criza, economia Romaniei s-ar sinucide!
Consultantul financiar Ionel Blanculescu apreciaza ca economia Romaniei se afla in depresie, "obosita, bolnava si dezamagita", dupa 3 ani de criza. In opinia sa, economia romaneasca se pregateste sa intre in cel mai greu an al acesteia, 2012.

Consultantul financiar Ionel Blanculescu precizeaza, intr-un interviu pentru Business 24, ca economia Romaniei, daca ar putea, s-ar sinucide. Specialistul parafreaza expresia unui om politic si spune ca "economia se stinge".

Consultantul financiar mai adauga ca "supravietuirea" a fost starea care defineste economia anului 2011 si ca perspectivele pentru anul viitor sunt negative.

Care au fost masurile bune luate pentru economie, luate anul acesta?

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In afara unor efecte sau in cel mai fericit caz, masuri adoptate in alti ani anteriori, care pot fi incadrate la bune, cum ar fi reducerea inflatiei, care paradoxal, se bazeaza pe un aspect negativ, scaderea dramatica a consumului, industrial si domestic sau o oarecare stabilitate a cursului de schimb, in anul 2011 nu se poate vorbi de masuri bune luate pentru economie.

Se poate vorbi despre masuri luate pentru conservarea principalelor functii vitale ale economiei, aflata in plin proces de hibernare, reducandu-si consumul, pana la nivelul de supravietuire si asteptand vremuri mai bune, atat pe plan national, cat si european. Supravietuirea este starea care defineste cel mai bine economia anului 2011.

Citeste continuarea pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2831 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deci 2012 o sa fie un an greu ! pregatiti-va ! mai sunt cateva zile

----------------

 

Articok cu un NIMENI

cine e obositul asta care vorbeste de economie?! Aduceti toti papagalii gen Leca care habar nu au ce se intampla in jurul lor, sa ne spuna baliverne..

Cum, nu stiti cine este Blanculescu???

Blanculescu este un nene care vorbeste in direct si in reluare la Antena 3. Invitat acolo in mod aproape cert de o alta "somitate" a ecomoniei mondiale, domnul profesor Voiculescu-Felix, doctor in economie. Sigur, eu am inteles de ce Felix este doctor in economie. I-a papat economiile lui Ceausescu, deci trebuie sa i se recunoasca meritele. Mai greu imi este cu titulatura asta de profesor, ca el era vanzator de ciment si turnator la Securitate. Iar Blanculescu probabil ca este in negocieri cu UNPR, pentru ca asta este trendul la Antena 3. Dupa Ciohodaru, Popescu-Piedone, Liliana Minca, care aveau invitatie permanenta si norma intreaga la Antena 3, nu-i exclus ca si domnul Blanculescu sa basculeze spre UNPR.

Analistul psy Blanculescu vorbeste despre... economie

Sau fostul..., ex-ul..., fost..., actualmente un "neica Nimeni" isi da cu parerea.

 

sa vorbeasca sa radem ! lasa-l sa-i sperie ! speriati-va !

vin nenorocirile !
vine sfarsitul lumii !

Si pe cine at dori d,l Blanculescu sa,,consilieze,, caci vad ca se..

..... gandeste ca cineva sa apeleze la serviciile acestei firme.

E greu sa somezi !

 

.....

Ce spune Blanculescu nu e o noutate . Este evident dezastrul economic actual. Despre viitor , Dumnezeu cu mila...

 

Ai dreptate, oarecum.

Dezastrul economic nu mai este chiar evident, ca macroeconomic ne-am cam echilibrat in ultimii doi ani, dar a fost evident pana acum. Iar meritul dezastrului le apartine in primul rand politicienilor grupati azi in USL, care, cu Tariceanu in frunte au devalizat pur si simplu Romania, de dragul ciolanului.

....

Amice , se pare ca te uiti la alt film. Poezia cu mostenirea dezastruoasa nu mai tine nici la copii de la gradinita.A da vina pe Burebista si Mihai Viteazu este o copilarie.Simpla ajustare bugetara facuta de guvernul Boc nu inseamna stabilizare macroeconomica , decat pentru unul ca tine , probabil propagandist politruc.Trebuie sa-ti amintesc ca ajustarile bugetare care se presupuneau temporare, au devenit definitive si nu au avut nici un efect pozitiv , din contra au pornit spirala degradarii economice cu efecte grave pe termen lung.Daca vrei sa vezi efectele , documenteza-te pe site-ul guvernului si studiaza ultima sedinta de guvern din decembrie 2011 , ca sa te luminezi.Lozincile care le arunci pe ziare.com nu mai au obiect, sunt ridicole.

Concluzii sumbre in statistici

Sfarsitul de an este, in mod traditional, o perioadă a bilanturilor si a retrospectivelor realizate in cele mai importante si concludente domenii. Din nefericire, cele mai multe dintre cele referitoare la Romania nu sunt in măsură să genereze sentimente de optimism si, mai cu seamă, de sperante intr-un an nou mult mai bun.
Un studiu recent elaborat de Novel Research a ajuns la concluzia că trăind cu greu, de pe o zi pe alta, romanii nu sunt, mai mult de jumătate dintre ei, in măsură să facă economii si nici nu sunt interesati de produsele financiare. In categoria celor care nu au bani pentru economii se inscriu in mod preponderent romanii din mediul rural. Studiul mai relevă faptul că romanii tin in scris evidenta bugetului familiei, fiind foarte grijulii cand vine vorba de gestionarea propriilor finante. Peste 70% tin o evidentă clară a cheltuielilor si datoriilor, chiar dacă această strădanie nu le este de prea mare folos si, in general, nu-i salvează de la sărăcie. La polul opus, 6% nu stiu cat cheltuiesc sau cu cat isi depăsesc bugetul. Ceea ce trebuie pus in legătură nemijlocită cu faptul că, potrivit Eurostat (Oficiul European de Statistică) Romania se situează pe primul loc in Uniunea Europeană in ceea ce priveste cresterea medie a preturilor in ultimul an.
Cresterea a fost cu 6,2%, grija romanilor fiind, astfel, explicabilă pentru ceea ce ar putea să se intample in 2012. In acelasi timp, această grijă permanentă este conexă faptului că aproximativ o treime din populatia tării declară clar că nu inteleg deloc mecanismele financiare, iar 46% nu inteleg produsele institutiilor financiare. De exemplu, aproape jumătate dintre romani nu stiu ce reprezintă dobanda variabilă a unui credit sau o inteleg gresit. Mai mult, atunci cand achizitionează produse si servicii financiare, aproape 40% dintre romani nu consultă ofertele altor furnizori.

 

Concluzii sumbre in statistici.II

Conform celor mai recente informatii date publicitătii de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, un alt motiv major de ingrijorare este faptul că Romania are cea mai mare mortalitate infantilă din Europa, iar peste 40 la sută dintre decesele la copii au loc la domiciliu. Principalele cauze ale deceselor la copiii sub un an sunt bolile respiratorii si afectiunile perinatale, iar la copiii intre 1 si 4 ani, 66,5% dintre decese sunt provocate de accidente domestice. Medicii pun aceste date pe seama a doi factori: lipsa asistentei medicale primare, dar si neglijenta părintilor. Cea mai gravă situatie este in mediul rural, unde 90% dintre decesele inregistrate la copiii sub un an au loc fără asistentă medicală. Pe langă lipsa vizitelor medicale la domiciliu in primul an de viată, specialistii semnalează lipsa medicilor pediatri care să asigure linii de gardă in teritoriu, mai cu seamă in weekend si in mediul rural. Este deficitară, de asemenea, colaborarea dintre medicul de familie si pediatru, 80% dintre copii ajungand să fie internati in spital prin adresabilitate directă, fără trimitere de la medicul de familie. Dar si mai grav, in multe cazuri, la externare nu sunt preluati de nimeni de specialitate care să urmărească evolutia lor postspitalicească.
Fără nicio indoială, concluziile sumbre ale statisticilor, indiferent de domeniul lor, au un numitor comun: sărăcia si lipsa de coerentă a actului de guvernare in privinta modului in care s-ar cuveni să arate Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor