Nu vrem sa o luam dupa Grecia (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 17 Iulie 2015, ora 11:50
8346 citiri
Nu vrem sa o luam dupa Grecia (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

In mod evident, chestiunea Codului Fiscal a devenit un subiect ultrapolitizat, miza in razboiul dintre Palate.

Dupa ce Klaus Iohannis si-a exprimat unele rezerve in privinta Codului, ajuns de ceva vreme la promulgare, PSD s-a napustit sa il acuze ca nu vrea scaderea TVA, deci binele poporului, iar pe Facebook sunt reamintite sistematic declaratiile din campanie cand actualul presedinte se pronunta ferm pentru revenirea la o cota de 19%.

"Devine imperativ sa renuntam la cel putin cateva iluzii - in primul rand, iluzia ca prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare si datorie publica, rostogolita continuu, de la un an la altul.

Apoi, iluzia ca politicile monetare si fiscale pot compensa absenta reformelor reale. Nu in ultimul rand, iluzia ca, odata ce a fost obtinuta, prosperitatea nu se mai poate pierde, ceea ce este profund gresit. As putea evoca drept exemplu noul Cod Fiscal, pe care chiar zilele acestea il analizez pentru a decide asupra oportunitatii promulgarii sale", a declarat Klaus Iohannis.

Victor Ponta nu a pierdut desigur ocazia unui atac, dar mai degraba la glezne, decat la minge: "Sper ca presedintele sa nu faca vreo ambitie si sa se gandeasca la Romania si sa promulge Codul Fiscal. Acum, presedintele se pricepe si la Codul Fiscal".

Sa fiu sincera nu stiu de ce un avocat penalist s-ar pricepe mai bine decat un profesor de fizica la politica fiscala. Dar trecand peste chestiunea competentei profesionale, eu cred ca dubiile presedintelui sunt un gest de responsabilitate si cine a citit ce am scris de-a lungul timpului pe acest subiect poate constata ca sunt consecventa.

Nu contesta nimeni ca reducerea fiscalitatii este o masura economica in principiu buna din multe motive, de la faptul ca stimuleaza consumul, pana la faptul ca in timp, cu o buna colectare, poate duce la incasari suplimentare la buget.

Dar nu tot ce in principiu, in teorie, este benefic, ramane benefic si in conditii concrete. Si care e situatia Romaniei in mod concret?

Pai concret stam asa: colectarea TVA este foarte slaba, desi in mod normal este taxa cel mai usor de colectat. Potrivit datelor de pana acum, suma colectata este la nivelul unui TVA in jur de 13-15%. Deci evaziunea este uriasa. Nu vad o mare preocupare in sensul acesta. Da, sigur, ANAF s-a napustit pe micii comercianti. Dar problemele nu tin si de reglementari si proceduri alambicate? Nu ar trebui umblat intai la ele?

Apoi, noi suntem deja dupa o prima masura de relaxare fiscala - TVA la alimente - de la implementarea careia nu au trecut nici doua luni. Efectele nu sunt si nici nu pot fi inca certe. Nu ar trebui sa vedem intai cum evolueaza lucrurile?

Avem o crestere de peste 4% in prima parte a anului, ne spune Victor Ponta. Asa e. Dar e o crestere consolidata? Multi economisti spun ca nu exista nicio garantie a faptului ca ritmul se va mentine.

Optimismul bugetar de acum se bazeaza mai degraba pe excedentul obtinut de Guvern prin blocarea investitiilor. Cat de sigura e continuarea cresterii in aceste conditii? Ce spatiu fiscal ramane pentru reducerea TVA dupa ce ajungem la fundul excedentului?

Datoria publica a Romaniei a crescut in 2 ani cu peste 12 miliarde de euro si a trecut de pragul de siguranta de 40% din PIB. Procentul nu e mare, dar trendul e accentuat. Dupa cum au aratat si CE si FMI, cu reducerea de fiscalitate ne vom duce spre limita superioara a deficitului, de 3%, daca nu chiar peste. Ne permitem?

Si, mai ales, cum sa relaxezi fiscalitatea cand inca nu ai astupat cele mai importante gauri negre, in frunte cu marile companii de stat care inghit bani cu nemiluita, din cauza unui management clientelar si a capusarii.

Si toate acestea in timp ce UE este zguduita de criza elena despre care nimeni nu stie deocamdata cand si cum se va sfarsi.

Eu cred ca boii nu trebuie pusi in spatele carutei oricat de frumoasa e ea. Adica mai intai faci reformele necesare pe toate palierele cu care sa imbunatatesti si colectarea si cheltuirea banului public si apoi reduci fiscalitatea.

Si daca ai astupat gaurile prin reforme si te trezesti cu incasari mai mari, cu bani salvati de la pieire inutila, ce faci, mergi pe reducerea TVA, care place poporului, sau bagi totul in investitii puternice in infrastructura de toate felurile, nu numai cea rutiera, ca sa pui bazele unei cresteri consolidate?

Sau, mergand mai departe, oare nu e mai util sa incepi cu reducerea taxarii muncii, ca sa creezi locuri de munca si sa turezi astfel economia?

Nu pretind ca am eu raspunsuri, dar sunt intrebari pe care nu am avut sentimentul ca si le-a pus cineva din Guvern. E un moment in care PSD are nevoie de masuri cu impact mare asupra electoratului, ca sa compenseze pierderile masive de imagine pe zona penala, iar PNL nu are vigoarea necesara pentru a merge contra curentului populist si sta tot cu ochii in sondaje.

Asa ca mi se pare de bun augur faptul ca presedintele pare dispus, nu stiu daca pana la capat, sa isi asume o pierdere de popularitate in numele unei prudente esentiale. Pentru ca riscul unei aterizari pe burta nu numai ca nu poate fi negat, dar mi se pare chiar mare.

Va amintesc un singur lucru, daca vi se pare ca exagerez. In 2008 aveam crestere economica de poveste, record in Europa, si dupa 2 ani intram in masuri drastice de austeritate pentru ca in timpul euforiei dezmatul bugetar a pierdut orice contact cu realitatea. Lectia neinvatata se poate repeta oricand si Grecia este un exemplu viu.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Cod fiscal promulgare lege salarii, #reducere TVA cod fiscal , #criza economica romania