Ziare.com

Oxford Economics: Economia Romaniei va scadea cu 0,6%

Joi, 20 Mai 2010, ora 14:58

   

Oxford Economics: Economia Romaniei va scadea cu 0,6%
Economia Romaniei se va contracta cu 0,6%, in acest an, potrivit Oxford Economics, care, anterior, estimase o crestere de 0,9 la suta pentru 2010.

Potrivit analistilor institutiei, scaderea are drept cauza evolutia sub asteptari din primul trimestru, relateaza Mediafax.

Pentru 2011, Oxford Economics estimeaza o crestere de 5 la suta, pe baza redresarii consumului si investitiilor.

Deocamdata, increderea consumatorilor este redusa, iar gospodariile vor fi precaute in privinta cheltuielilor, de teama concedierilor si scaderii veniturilor.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit Oxford Economics, deficitul de cont curent al Romaniei a scazut la 4,5 a suta din produsul intern brut, in 2009, iar, in acest an, va ajunge la 6,7 la suta din PIB si in 2011 la 9,5 la suta din PIB.

In prinvita dobanzii de politica monetara, analistii sunt convinsi ca BNR o va scadea pana la 5,5 la suta, iar rata inflatiei va fi de 4,2 la suta, incadrandu-se in tinta de 2,5% - 4,5%.

De asemenea, potrivit analistilor Oxford Economics, problemele Romaniei vor fi accentuate de masurile de austeritate in domeniul cheltuielilor bugetare, ce ar trebui luate in urma recentei vizite a misiunii FMI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor