Ziare.com

Romania va avea o capacitate de energie eoliana de 545 MW

de Teodora Bodeanu
Luni, 29 Martie 2010, ora 10:16

   

Romania va avea o capacitate de energie eoliana de 545 MW
Romania ar putea atinge o capacitate de energie eoliana de 545 de megawati, in 2010, comparativ cu nivelul de 14,1 megawati, in 2009, potrivit Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE).

"AREE estimeaza ca, in 2010, energia eoliana va atinge o capacitate de 545 megawati, urmand sa urce pana la 2.000 de megawati pana in 2012", a declarat Doina Duica, directorul executiv al AREE, citata de Steel Guru.

Potrivit spuselor sale, singurele impedimente in calea dezvoltarii acestui domeniu in Romania sunt cadrul legislativ, limitele impuse de Transelectrica pentru conectarea la reteaua nationala si lipsa documentelor de cadastru pentru achizitionarea terenului necesar centralelor.

In 2010, 11% din energia consumata in Romania va fi produsa din surse regenerabile, potrivit estimarilor Ministerului Economiei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Stefan Tibuleac, director al Transelectrica Bacau, a decalrat ca va fi construita o retea cu o capacitate de 400 KV, pentru a transfera electricitatea pe ruta Smardan, Vaslui, Iasi. In prezent, retele din Moldova suporta o capacitate de 110 KV.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

se intimpla lucruri bune in romania,

institutiile publice de la noi ar trebui sa-si asigure energia din asemenea surse ,fotovoltaice de exemplu,care pot fi aplicate pe fatadele sau acoperisurile cladirilor.Cladirile din sticla mai nou ,prevad montarea unor asemenea instalatii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor