Ziare.com

Unde sunt banii dumneavoastra?

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 18:53

   

Unde sunt banii dumneavoastra?
In contextul in care rapoartele intocmite in ultimii ani de institutiile de specialitate plaseaza Romania in topul tarilor cu cel mai mare numar de taxe si impozite, o intrebare legitima si fireasca a contribuabililor, sufocati de atatea dari la stat, ar fi: "Unde sunt acesti bani?".

Cautam raspunsul in realitatea de care ne lovim zi de zi, intrucat, cel putin teoretic, sumele concentrate de stat prin incasarea taxelor si impozitelor ar trebui sa se intoarca sub forma unor actiuni, servicii, gratuitati, de care sa beneficieze toti cei care au contribuit la formarea fondurilor generale ale societatii.

Dar in jur nu vedem decat saracia omului de rand, ajuns in pragul disperarii, domenii de interes vital subfinantate, deficit de personal in unele institutii de interes public si o infrastructura rutiera si feroviara la pamant.

Si acesta nu este un spectacol regizat de trusturile de presa ale lui Vantu si Voiculescu, privit de la distanta de platitorii de dari la stat, ci unul in care jucam cu totii, zi de zi.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

E o constatare reala a celor care ajung in spitatalele romanesti si sunt nevoiti sa-si achizitioneze singuri medicamentele, stend-ul pentru perfuzii sau banalul leucoplast, ori sunt plimbati de la o unitate medicala la alta, din lipsa de aparatura sau de personal, a celor care-si trimit copiii spre a fi educati in scoli insalubre si, nu de putine ori, de catre profesori suplinitori.

De asemenea, strazile pline de gropi sau intarzierile inregistate pe Caile Ferate Romane vorbesc despre acuta lipsa de investitii in infrastructura, indreptatindu-ne sa afirmam ca nici aici nu se duc banii nostri, ai contribuabililor.

Perseveram in demersul nostru de a identifica concretizarea aportului fiecaruia dintre noi la bugetul de stat in "ceva" util noua si aflam cu stupoare ca prioritare pe timp de criza sunt bordurile, indicatoarele 3D, fantanile cantatoare, brandurile de tara sau serbarile campenesti, investitii care baga la terapie intensiva sistemul sanitar de stat si lasa repetent sistemul de invatamant.

Le recomandam alesilor nostri sa-si revizuiasca, tot pe banii nostri, unele notiuni fundamentale precum "prioritate" sau "interes national", prezente frecvent in discursurile politice.

Ar fi o investitie utila in reeducarea clasei politice actuale, cel putin temporar, pana la reorganizarea ei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2537 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum pacaleste Puterea bugetarii ?!? La ce valoare a retributiei lunare a calculat pedelistul Boureanu cele 10% crestere salariala anuntate cu pompa la televiziune in seara zilei de 08.11.2010 ?

Pornind de la prognoza ratei inflatiei de 8,2 % din anul 2010 putem sustine ca un cetatean care traieste in Romania in anul 2011 va trebui sa scoata din propriul buzunar 108,2 lei pentru fiecare 100 lei avuta la dispozitie in anul 2010 pentru a cumpara cantitati identice din exact aceleasi bunuri si servici pe care le-a cumparat in anul 2010 idaca preturile ar fi pastrate constante.

Din cate stim, preturile produselor si serviciilor nu raman constante si observam ca rata inflatiei pentru anul 2011 a fost prognozata la 3.4%. Deocamdata.

Luna iulie a fost prima luna de austeritate in care retributiile bugetarilor s-au redus cu 25% ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 118/2010. Pentru anul 2010 observam ca in primul semestru retributiile bugetarilor au fost platite 100% in fiecare luna iar in semestrul al doilea retributiile au fost platite nivelul de 75% lunar fata de cele din primul semestru.. Rezulta deci o medie lunara ponderata a retributiilor de 87,5% pentru fiecare luna din anul 2010.

In anul 2011, pentru a mentine puterea de cumparare egala cu cea din anul 2010, retributia medie lunara de 87,5% din anul 2010 trebuie sa fie ajustata cu rata inflatiei de 8,2%.

Astfel, retributia medie lunara calculata pentru anul 2011, reprezinta 87,5% x 8,2% = 94,675 % raportandu-ne la 100% cat reprezenta retributia lunara a bugetarilor in anul 2010 inainte de reducerea de 25%.

Exemplu:

a. Anul 2010, Semestrul I, Retributia lunara = 1000 lei (considerata baza de calcul, 100%)
b. Anul 2010, Semestrul II, Retributia lunara = 750 lei (75% fata de baza, retributia este diminuata cu 25%)
c. Anul 2010, Retributia lunara medie ponderata = 1/12 x (6x1000) + (6x750) = 875 lei (87,5 % fata de baza)

Ajustarea cu rata inflatiei de 8,2% a retributiei lunare in anul 2011 pentru cele trei variante prezentate mai sus:

A.1000 lei x (1+8,2/100) = 1082 lei retributie lunara daca retributiile revin la valoarea de baza de 1000 lei
B. 750 lei x (1+8,2/100) = 811,2 lei retributie lunara daca pornim de la retributia diminuata cu 25%
C. 875 lei x (1+8,2/100) = 946,75 lei retributie lunara daca avem in vedere retributia lunara medie din 2010.
Care varianta este cea corecta ?
Daca se porneste de la retributia diminuata (varianta B. din exemplul de mai sus) observam ca valoarea de 811,2 lei nu asigura in 2011 o putere de cumparare egala cea din anul 2010. Puterea de cumparare din 2011 va fi mai mica in aceasta situatie cu ((946,75 - 811,2) / 946,75 ) x 100 = 14,32 % aproximativ (14,3174%). Aici se fura!

In situatia in care se doreste o pastrare a valorii de cumparare, varianta corecta este C. din exemplul anterior.

Corect ar fi insa ca salariile sa revina la normal, situatie in care varianta A reprezinta solutia.

 

inromania nu se vrea ordine in bani!

firmele varsa toate taxele in 2..3 conturi si de acolo incepe dezmatzul! firme ale puterii, cunoscutzi...fara jena! Curtea de Conturi e mahmura de dimineatza pana seara! Ciocu mic!

 

Da , chiar ... unde sunt banii mei !??

Ca aveam un cufar plin .
Acum vad ca am ajuns la fundul lazii ....

Sincer , ma asteptam la Guvernoiu Boc exact o astfel de analiza .
Am avut insa un Berceanu care a tocat in continuare ca si ceilalti plus impotenta statului in a stavili furturile .

Sa vedem ce zice UNPR .

STIU EU UNDE SUNT...........

La Cocos, Golden Blitz, .... si alte firme d'ale voastere portocalii, cu dungi verticale (sper).
Dar lasa ca n luam angajamentul ca in doua luni sa recuperam, miauuuuuuuuuuuuuuu

Cei care traiesc in UK stiu

ca un membru al partidului Laburist reprezentand o circumscriptie din Manchester a fost exclus din parlament de un tribunal care a concluzionat ca remarcile sale despre adversarul sau din campania electorala au fost neadevarate. Bineinteles ca cel exclus are drept de apel si procesul inca se judeca, dar el nu are drept de a sta in parlament. Daca si tribunalele de la noi ar judeca in acelasi mod parlamentul roman ar fi gol, la fel si presedintia (va aduceti aminte de 50% cresteri de salarii la profesori?). Si tot tribunalele alea ar trebui sa recupereze banii nostri furati de Videanu, Udrea, Ridzi, Berceanu, Blaga, EBa, Oprea.

TOTI DIN VARFUL PUTERII STIU UNDE-S BANII

PUTEREA SPUNE CA VISTERIA E GOALA -GREAUA MOSTENIRE
OPOZITIA - CA CEI DE LA PUTERE FURA
DESI AU DREPTATE AMBELE TABERE, GROSUL BANILOR SE RISIPESC IN ALTA PARTE. CATRE CLIENTELISMUL POLITICO-ADMINISTRATIV-BUGETAR. NE SE POATE CA ROMANIA SA AIBA UN ASA NUMEROS APARAT BUGETAR. SI PLATIT PESTE MEDIA NATIONALA. SI CARE NU AU EFICIENTA NICI MACAR 10% DIN CE AR TREBUII.

La fel ai pati si tu , pericle , pentru afirmatii pe care nu le poti dovedi .

Ai infunda puscaria .

Unde sunt banii dumneavoastra?

Unul din frati a reusit sa se stabileasca in Statele Unite ... el reusea sa trimita fratilor ramasi acasa, cate o suta de dolari in ajunul fiecarui Creciun ... intr-unul din ani, "americanul" si-a anuntat freatii ca o buna perioada vor trebui sa renunte la cadourile respective pentru ca nepotii lor din America trebuiau trimisi la facultate, iar banii sant bani ... concluzia celor de acasa a fost simpla si cat se poate de adevarata ... "americanul" isi tine copii in scoala pe banii lor !

care bani ? voi aveti datorii grase ! bani o sa aveti peste opt generatii ! jos chilotii , ca maine vine FMI-ul sa mai dea o transa cu dobanda mare

---------

 

...

cum zice unul adevarul, capata 1 stea! te-am salvat eu, cu 5 stele.

hei, nu fi nedreapta!

Si eu am cotizat cu 5 stelutze!

tovarasa raluca,de la prea multe madulare scirbavnice luate sus,ai inceput sa dai rateuri

pai degeaba sint taxe multe si mici,in s.u.a un proprietar de casa ajunge sa plateasca pina la 8000$/an taxe pe respectiva prorietate,la voi la bucales de rromanes cit este taxa pe o locuinta care valoreaza 300.000 de euroi?

 

Videanu plateste 100 euro/an

pentru 10 000 mp teren si 300 euro/an pentru 1350 mp suprafata locuibila.Si ce mai vrei?Un director al unei agentii de stat are 104 000 lei(un miliard patruzeci de milione pe LUNA),IAR SUBALTERNII DE LA 13 000 LEI(130 MILIOANE)/LUNA in sus.Sunt inca pensionari cu pensii intre 30 000 si 40 000 lei,fara sa fi contribuit la aceste venituri.Sunt generali cu patru stele facuti la apelul de seara,generali ajunsi la acest grad de la maior in 6 ani pe timp de PACE!Intrebati guvernantii,si nu va vor spune decat:in pensii si salarii.20 MILIARDE DE EURO PENSII SI SALARII IN PATRU LUNI?CINE CREDE?

O plati Videanu 100 de euro/an , dar plateste pe o concesiune . La aia de la care a luat terenul .

Ca si concesionar , ar trebui intr-adevar sa plateasca taxe pe teren si cladire la valoare pe care i-o calculeaza primaria de acolo .
Nu confundati notiunile .

In rest , total de acord .
Cum si khachaturian are dreptate -- taxele pe proprietati sunt prea mici .

Cu toate astea , taxele si daca a r fi X 1.000.000 mai mari , "baietii destepti" ar fura de 1.000.000 mai mult .
Si lucrari publice necesare populatiei tot nu am vedea .

Mie nu-mi iese din cap wc ul ala reparat la o scoala de la tara care a costa 45.000 euro . Care nu are apa si fosa septica , e in fundul curtii si nici instalatiile nu mai sunt ; ori au ruginit ori au disparut .
Cum nu-mi iese din cap scoala de la Fastaci , care a inghitit zeci de miliarde si nu e . Nici macar fundatia nu e.

Guvernoiu tace , nu zice nimic .
Fo politie , fo justitie -- NIMIC .

Se fura in draci , de catre toti .

Ghilotinule

incepi sa te apropii usor usor de realitate,mai ales cand realizezi ca toti fura.Banuiesc deci ca aici ii incluzi si pe cei mai recunoscuti furaci--pdl-istii,care vor sa prinda din urma pe cei care au furat 20 de ani!

Banii "nostri"...

...sunt in srlurile capuse care fac afaceri cu statul...

 

unde sunt banii nostri ?

La baietzii desteptzi, cum unde....A, si la c..v.le lor.

 

Corect ar fi fost sa faci o lista, un top 5 macar!

...

@dindina

I-am dat si eu 5 stele.

Puterea de cumparare a bugetarilor scade.. Cu 15% se acopera inflatia de 8,2% insa diferenta de 6,8% in plus nu mentine in 2011 puterea de cumparare din 2010 daca se 15% aplica retributiilor diminuate cu 25%. Lipsesc 7,52% din banii castigati in 2010.

"Salariile bugetarilor ar putea fi majorate in medie cu 15% in 2011 - Finante "

15 % fata de 22,52% = 14.32% + 8,2% reprezinta un minus real in puterea de cumparare de 7,52% !!!

Ca sa nu-i mai poata fura trebuie mai intai sa-i cereti inapoi pe cei pe care vi i-a luat deja...
dupa aceea discutam...

 

Unde sunt banii dumneavoastra?

LA EI!

Daca tot mi-a anulat postarea, papagalul de "moderator"!

 

despre banii nostri

Unde sunt banii nostri ? Banii nostri se afla in conturile guvernantilor si a actualului presedinte. Chiar nu stie nimeni acest lucru ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor