Unde sunt banii dumneavoastra?

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 18:53
2880 citiri
Unde sunt banii dumneavoastra?
Foto: Arhiva

In contextul in care rapoartele intocmite in ultimii ani de institutiile de specialitate plaseaza Romania in topul tarilor cu cel mai mare numar de taxe si impozite, o intrebare legitima si fireasca a contribuabililor, sufocati de atatea dari la stat, ar fi: "Unde sunt acesti bani?".

Cautam raspunsul in realitatea de care ne lovim zi de zi, intrucat, cel putin teoretic, sumele concentrate de stat prin incasarea taxelor si impozitelor ar trebui sa se intoarca sub forma unor actiuni, servicii, gratuitati, de care sa beneficieze toti cei care au contribuit la formarea fondurilor generale ale societatii.

Dar in jur nu vedem decat saracia omului de rand, ajuns in pragul disperarii, domenii de interes vital subfinantate, deficit de personal in unele institutii de interes public si o infrastructura rutiera si feroviara la pamant.

Si acesta nu este un spectacol regizat de trusturile de presa ale lui Vantu si Voiculescu, privit de la distanta de platitorii de dari la stat, ci unul in care jucam cu totii, zi de zi.

E o constatare reala a celor care ajung in spitatalele romanesti si sunt nevoiti sa-si achizitioneze singuri medicamentele, stend-ul pentru perfuzii sau banalul leucoplast, ori sunt plimbati de la o unitate medicala la alta, din lipsa de aparatura sau de personal, a celor care-si trimit copiii spre a fi educati in scoli insalubre si, nu de putine ori, de catre profesori suplinitori.

De asemenea, strazile pline de gropi sau intarzierile inregistate pe Caile Ferate Romane vorbesc despre acuta lipsa de investitii in infrastructura, indreptatindu-ne sa afirmam ca nici aici nu se duc banii nostri, ai contribuabililor.

Perseveram in demersul nostru de a identifica concretizarea aportului fiecaruia dintre noi la bugetul de stat in "ceva" util noua si aflam cu stupoare ca prioritare pe timp de criza sunt bordurile, indicatoarele 3D, fantanile cantatoare, brandurile de tara sau serbarile campenesti, investitii care baga la terapie intensiva sistemul sanitar de stat si lasa repetent sistemul de invatamant.

Le recomandam alesilor nostri sa-si revizuiasca, tot pe banii nostri, unele notiuni fundamentale precum "prioritate" sau "interes national", prezente frecvent in discursurile politice.

Ar fi o investitie utila in reeducarea clasei politice actuale, cel putin temporar, pana la reorganizarea ei.

Citește și:
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Cine sunt cei 36 de parlamentari care nu și-au publicat CV-ul la mai bine de doi ani de mandat
Deși Regulamentul Camerei Deputaților le cere aleșilor să-și depună CV-ul odată ce au fost aleși, 20 dintre aceștia încă îl țin ascuns. De cealaltă parte, la Senat, unde regula ține...
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Ciucă le cere liberalilor să oprească lupta internă. Premierul îi asigură că rocada în guvern se va face ca în protocol
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le cere colegilor de partid să înceteze lupta internă şi să prezinte soluţii şi programe pentru români. ”PNL va fi la guvernare după 2024, dacă va...
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Cum pacaleste Puterea bugetarii ?!? La ce valoare a retributiei lunare a calculat pedelistul Boureanu cele 10% crestere salariala anuntate cu pompa la televiziune in seara zilei de 08.11.2010 ?