Unul dintre cei mai bogati romani avertizeaza: Criza va mai dura 8-10 ani

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 16:30

   

Unul dintre cei mai bogati romani avertizeaza: Criza va mai dura 8-10 ani
Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar roman de cladiri de birouri, a declarat ca nu se asteapta la schimbari majore in economie in urmatorii 8-10 ani, astfel criza va mai persista inca un deceniu, cu toate ca tara noastra este capabila sa atraga investii majore in imobiliare.

"Criza este un avantaj pentru noi. Romania este un Eldorado pentru investitori, dar atunci cand vor considera ca este momentul sa investeasca. Acesta este un avantaj fata de vecinii nostri din UE. Dupa Polonia, ca volum, noi suntem cei mai interesanti. Dupa ce se termina investitiile din Polonia, atractia va fi bazinul romanesc, unde totul este de construit", a declarat Liviu Tudor, citat de Capital.

Omul de afaceri considera ca am putea obtine un avantaj daca toate cele trei agentii mari de rating, adica Moody's, Standard&Poor's si Fitch, vor ridica Romania in categori "bun pentru investitii", atunci investitorii ar putea incepe sa apara.

In ceea ce priveste piata imobiliara, el spune ca s-au facut prea multe dezvoltari si prea repede, iar acum bancile asteapta recalibrarea cererii cu oferta.

Liviu Tudor a aratat ca in perioada de boom, de dinainte de 2008, era greu sa gasesti un constructor, iar acest lucru a dus la cresterea preturilor. La acest factor se adauga si cresterea speculativa nesustenabila a terenurilor, astfel ca cele doua tendinte au impiedicat recuperarea rapida a banilor investiti.Pana in prezent, din cele 12 cladiri de birouri construite de Tudor in cele doua parcuri de afaceri West Gate si Novo Park, doar in cazul a trei imobile, construite in Novo Park in anul 2000, a fost amortizata investitia.

Potrivit acestuia, la actualele preturi de constructie, investitiile in birouri se pot recupera in circa 10 ani.

Omul de afaceri Liviu Tudor are o avere estimata la 248-249 milioane de euro, conform Top 300 Capital.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Criza va dura cat vor cei care au creat-o si care profita de urma
ei. Daca vor mai mult profit, o pot extinde cat vor muschii lor.
Nu uitati: Criza asta este FALSA. Este o minciuna repetata la infinit pana o s-o creada tot muritoru' de rand.
Comentariu inadecvat
FISCHER12
rank 5
S-a mai prelungit?/?!!!
Era vorba ca se va prelungi pana in 2017 -2018 dar vad ca se extinde pana in 2023 ! Asa cum afirma Grob, criza este indusa si va dura pana cand oamenii o vor duce atat de rau incat sa accepte un guvern mondial !Nu va bucurati de cresteri infime de 2, 3% caci sunt doar frectii la picioare de lemn !
Aflindu-se pe ultima suta de metri, elitele au conceput aceasta criza, adica lovitura finala, acum 16 ani, prin conceperea bulei imobiliare din Statele Unite (Fannie si Freddy ) si mai ales a bulei derivativelor. Au reusit prin coruptie si prin folosirea mass-mediei, care e 100% in mina lor, ca guvernele sa inchida ochii la escrocheriile unor escroci mai mici sau mai mari, gen Maddoff, sau la devalizarea a 125 bln de dolari in Irak!
Criza au declansat-o cu scopul distrugerii tuturor sistemelor bancare ale statelor lumii, bazindu-se pe cea mai mare escrocherie si bataie de joc: BAIL OUT-UL (SALVAREA DE LA INEC) BANCILOR FALIMENTARE IN SUA si UK; sa se dea din banii contribuabilor fonduri bancilor, fara nici un control din partea statului, fara sa le ceara actiuni in schimb, sau sa li le impuna conditii in favoarea cetatenilor. Dealtfel, primind acesti bani fara nici un control sau sistem de a fi verificati, bancherii imediat si-au permis sa-si acorde niste bonusuri nesimtite, dupa ce ca tot ei au adus bancile in pragul colapsului.Este vorba de 2,2 trilioane !!!$ de care Banca Rezervei Federale nu vrea sa spuna unde sunt! Deci cine ca creeat criza ??? Ce mai aduce ''bunatate de criza, printre altele ?
Produc niste arme biologice ingrozitoare, pe care le vor prezenta ca aparute ca rezistenta la antibiotice, dar de fapt obtinute prin militarizarea si modificarea genetica, in laboratoare, a unor stafilococi, printre care necrosis fasciis si stafilococul pyogenes, precum si variante super rezistente al stafilococului aureus. Ele vor “aparea" in lume ca o ciudatenie la inceput, insa fac ca antraxul sau ciuma bubonica sa para ca o bagatela !
Au introdus in toate produsele alimentare, in sucurile racoritoare, batoanele energetice, etc. sirop de porumb, HFCS (High Fructose Corn Syrup) care prin tehnica de fabricatie contine doze mari de mercur, care produce diabet si alte afectiuni grave! Criza implica multe domenii si are un singur scop : moartea lenta !
Vedea-vom ce va fi!
DR.STRANGELOVE
rank 5
Pai daca mai dureaza 10 ani criza, dl Tudor ce face?
Nu-si vinde imobiliarele in care a investit in mod neinspirat? Asteapta sa-l curete de tot de capital? Caci imobiliarele in criza produc pierderi, nu profituri...
dumitropol
rank 2
Zau! Cate imobile ai in proprietate?
.
Neutru
rank 5
El ca el....
Dar dumneata cate ai ?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor