Ce branduri au suferit de pe urma caderii rublei?

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 22:48
6125 citiri
Ce branduri au suferit de pe urma caderii rublei?

Criza economica din Rusia afecteaza si companiile occidentale, care au expunere in Rusia. Acestea se pregatesc pentru pierderi consistente.

Caderea rublei rusesti a dus la preturi mai mari pentru rusi, care s-au repezit sa cumpere cat preturile sunt inca acceptabile. In cele din urma insa, cumpararea de bunuri occidentale va incetini, scrie CNN.

Fluctuatiile masive ale rublei au facut ca unele companii precum IKEA, GM si Apple sa suspende o parte a activitatii in Rusia.

Producatorii auto, loviti puternic de deprecierea rublei - Decizia drastica luata in Rusia

Iata cateva dintre marcile occidentale cele mai afectate de criza din Rusia:

Ford

Producatorii auto din Rusia au avut un an dificil. Vanzarile au scazut cu 12% pana in acest moment si Ford a fost cel mai grav lovita - vanzarile au scazut cu 40%.

Volkswagen

Si producatorul german are o experienta similara - vanzarile sale in Rusia au scazut cu 20% in 2014.

Carlsberg

Producatorul danez de bere a emis doua avertismente cu privire la veniturile de anul acesta, din cauza ca volumele vandute in Rusia au scazut cu 7% in primele sase luni ale anului.

Adidas

Rusia se indreapta vertiginos catre prapastie - The Economist

Producatorul german a inchis magazine si si-a incetinit expansiunea in Rusia din cauza vanzarilor dezamagitoare.

BP

Caderea pretului petrolului si sanctiuni occidentale au dat o dubla lovitura companiilor petroliere din Rusia. BP detine o parte importanta din Rosneft, cea mai mare companie petroliera din Rusia, care si-a pierdut accesul la sursele de finantare din Vest si a inregistrat o cadere de 84% a profitului in al treilea trimestru.

Total

Gigantul francez si-a redus planurile de extindere din cauza sanctiunilor.

McDonald's

La inceputul acestui an, oficialii rusi au fortat inchiderea a 12 restaurante din cauza unor probleme de securitate alimentara. Toate s-au deschis intre timp, insa McDonald's raporteaza in continuare vanzari foarte slabe in Rusia.

Danone

Conglomeratul francez Danone este un jucator important pe piata alimentara rusa, insa preturile in crestere provoaca ingrijorare.

Siemens

Rusia, nevoita sa-si vanda aurul ca ultima solutie

Rusia este o piata importanta pentru gigantul german, insa vanzarile au de suferit. Veniturile Siemens au scazut cu 14% in 2014.

Bancile europene

O escaladare a crizei financiare ruse poate crea probleme bancilor occidentale. Creditorii europeni sunt cei mai expusi pe aceasta piata. Cele mai mari creditoare sunt bancile din Franta, urmate de Italia si abia apoi SUA.

A.I.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...