CE: Ce a fost mai rau a trecut, dar criza nu s-a terminat

Luni, 29 Iunie 2009, ora 15:19
997 citiri
CE: Ce a fost mai rau a trecut, dar criza nu s-a terminat
Foto: Arhiva

Comisia Europeana a anuntat luni ca ce a fost mai rau a trecut, dar nu a dat sperante false precizand ca criza nu s-a terminat.

"Ce a fost mai rau a trecut, dar nu trebuie sa ne gandim ca criza s-a sfarsit", este mesajul transmis de Comisia Europeana, informeaza AFP.

Sinteza prezentata luni face parte din ultimul raport trimestrial alcatuit de specialisti asupra tarilor europene.

Cei de la Bruxelles confirma ca exista semne de ameliorare a situatiei, dar economia inca este "bolnava". In orice caz avertismentul suna cam asa: Incercati sa evitati erorile trecutului!.

Drept dovada a spuselor CE, mediul de afaceri si consumul din Europa si-au recapatat increderea, crescand pentru a treia luna la rand, in iunie. Cu toate acestea, se regaseste la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani, potrivit Comisiei Europene.

Oficialii UE avertizeaza ca aceste semne bune nu inseamna si sfarsitul recesiunii, increderea crescand doar pe baza estimarilor, fara a se inregistra, inca, majorari reale ale productiei sau consumului.

"Mai avem inca mult pana cand aceste cresteri usoare se vor transforma intr-o redresare solida. Nu ar trebui sa ne grabim sa spunem ca s-a terminat criza. Activitatea economica ramane, inca, foarte scazuta", se spune in raportul CE.

Un raport diferit al UE arata faptul ca producatorii estimeaza un nou nivel minim pentru comenzi.

In schimb, din ce in ce mai multi consumatori cred ca situatia financiara personala se va imbunatati in urmatorul an. De asemenea, ei au declarat ca este foarte posibil sa faca achizitii importante - o masina sau o casa - acum sau in urmatoarele 12 luni.

Cele mai pesimiste sectoare sunt cel al constructiilor, unde nu se asteapta nici o schimbare, fata de luna trecuta, dar si cel de retail, unde se estimeaza o scadere a afacerilor, comparativ cu mai.

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Comisia Europeana, #publica raport, #criza financiara , #criza financiara
Comentarii
B
BULIBASA DIN FERENTARI
rank 1
PENTRU IESIRE RAPIDA DIN CRIZA, VADIM TUDOR PRESEDINTE AL U.E.!