CE saluta nouile masuri de austeritate luate de Grecia

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 23:04
1567 citiri
CE saluta nouile masuri de austeritate luate de Grecia

Comisia Europeana a salutat, duminica seara, angajamentul guvernului grec de a atinge tintele fiscale convenite pentru acest an si pentru 2012 si de a lua toate masurile de consolidare necesare indeplinirii obiectivelor respective, releva un comunicat de presa al executivului UE.

"Salut angajamentul exprimat de Guvernul grec de a indeplini obiectivele fiscale convenite pentru acest an si urmatorul si de a adopta masurile de consolidare necesare pentru realizarea acestor obiective. Deciziile de astazi, printre care taxa pe proprietatile imobiliare, vor contribui mult la indeplinirea tintelor fiscale.

Grecia trebuie sa atinga obiectivele convenite in domeniul fiscal si sa puna in practica reformele structurale convenite pentru a realiza conditionalitatea si a-si asigura finantarea de la partenerii sai. Acest lucru e esential pentru a garanta durabilitatea finantelor publice si a ameliora perspectivele cetatenilor greci in termeni de crestere economica, locuri de munca si bunastare", a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn.

Reprezentantul CE a adaugat ca experti ai Comisiei Europene vor reveni la Atena in zilele urmatoare pentru a oferi sprijin tehnic autoritatilor grecesti, iar daca Grecia va indeplini conditiile necesare atunci este de asteptat ca evaluarea efectuata de reprezentantii troicii UE-FMI-BCE sa se incheie la finalul lunii septembrie.

"Contributia sectorului privat va fi importanta pentru sustenabilitatea datoriei Greciei - alaturi de reducerea ratei si prelungirea scadentei creditelor oficiale. Activitatea pentru implicarea sectorului privat se desfasoara conform planului convenit in 21 iulie. Inca o data le cer statelor din zona euro sa finalizeze aspectele tehnice si sa puna in aplicare cat mai curand posibil deciziile luate la Summitul zonei euro din 21 iulie.

Ma astept ca la reuniunea Eurogrupului ce are loc vineri la Wroclaw sa se depaseasca obstacolele ramase. Ratificarea reformei convenite a Instrumentului European de Stabilitate Financiara (EFSF) in statele membre este o alta prioritate urgenta", se arata in incheierea declaratiei comisarului european Olli Rehn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Olli Rehn austeritate Grecia, #Grecia criza economica austeritate , #criza financiara