Ministrul francez al Economiei: Zona euro a scapat unui dezastru

Marti, 11 Mai 2010, ora 09:37

   

Ministrul francez al Economiei: Zona euro a scapat unui dezastru
Europa a scapat unui "dezastru", sustine ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, intr-un interviu acordat unui cotidian francez, calificand drept "un moment istoric" planul european de stopare a crizei din finantele publice.

"Toti responsabilii publici, printre care ma includ si eu, aveau in cap teama de un dezastru daca nu ajungeam rapid la un acord. Toate simptomele care au precedat criza in toamna lui 2008, chiar inainte de falimentul bancii Lehman Brothers, reaparusera, era indubitabil", subliniaza Christine Lagarde in interviul pentru ziarul Echos.

Dupa o saptamana de cadere a burselor mondiale si amplificarea ingrijorarilor suscitate de criza greaca, ministrii de Finante ai Uniunii Europene (UE) au cazut de acord in noaptea de duminica spre luni asupra unui plan gigantic de ajutor in suma totala de 750 de miliarde de euro, pentru zona euro aflata in criza.

Acest acord marcheaza "un moment istoric", da asigurari Christine Lagarde. "Nu este doar un mecanism de urgenta. Exista o hotarare de a reinventa modelul european. Trebuie sa gasim regulile care ne vor feri de astfel de crize pe viitor", a mai spus aceasta.

"In fiecare tara, ne imaginam ca programul de stabilitate va fi supus votului parlamentului inainte de a fi transmis Comisiei Europene", a propus ministrul. Doamna Lagarde a precizat de altfel luni seara, pe postul CNN, ca planul european, si in special cota parte a Frantei, de circa 88 de miliarde de euro, va fi prezentat miercuri in guvern, urmand ca apoi sa fie supus votului parlamentului.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1109 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Ce ne minte Doamna ministru !?? Ca noi stim ca relele pornesc de la Basescu care nu vrea el sa dea pensii !!!
Cred ca Basescu asta s-a extins in toata Europa .
Si familia lui , desigur , sa nu uitam de asta !

In Franta nu sunt postaci !?
Ca se ofera unii de pe aici sa lucreze pentru unii ca Le Pen , par example !
sloimul_maltez
rank 1
Ce cauta Malta in Uniunea Europeana si Norvegia nu ?! Aceasta constructie provizorie a unor arhitecti beti si cam aroganti e dependenta energetic de rusi si militar de americani
Ca sa nu mai zicem de piaza-rea ala care fuge sa prinda scorpioni cu biblia grecilor

Ati vazut unde a ajuns acum Grecia ?! Ce gandesc acum Spania si Italia ?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor