Ziare.com

Criza va lovi Romania cel mai rau in 2012, sustin companiile

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 17:07

   

Criza va lovi Romania cel mai rau in 2012, sustin companiile
Mai mult de jumatate dintre firmele din Romania considera ca varful crizei economice va fi atins in 2012, an ce va fi marcat de noi falimente ale IMM-urilor romanesti, a declarat, miercuri, directorul Asociatiei Contabililor Autorizati (ACCA) Europa de Sud Est, Andreia Stanciu, la o conferinta privind evolutia sectorului IMM.

"Asa cum arata studiile realizate in acest sector, Romania nu a atins inca nivelul maxim al crizei financiare. Varful va fi atins in 2012. Este bine insa ca putem stii acest lucru inainte si ca firmele au astfel prilejul sa isi regandeasca afacerile, sa se reorienteze. Vor continua, cu siguranta falimentele, firmele nu mai fac profituri din cauza scaderii cererii, iar IMM-urile au acces mult mai greu la finantare", a afirmat Andreia Stanciu.

Directorul ACCA a precizat ca industria care se va dezvolta in anii urmatori este cea a serviciilor.

"Se va dezvolta industria serviciilor. Firmele ar trebui sa se orienteze catre acest sector. Nu recomand acest lucru neaparat producatorilor, dar in perioada urmatoare va conta modul de prezentare al poduselor, ceea ce indica o dezvoltare a industriei de servicii", a adaugat Andreia Stanciu.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Peste jumatate dintre firmele din Romania, din toate industriile, considera ca varful crizei va fi atins in 2012, potrivit unui studiu prezentat de Oana Dasca, reprezentant al Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania.

"Ponderea firmelor care considera ca varful crizei va fi atins in 2012 variaza intre 50% si 60%, din toate industriile", a precizat Oana Dasca.

7% dintre companii considera ca mediul de afaceri din Romania este favorabil, 22% au afirmat ca mediul de afaceri este unul neutru, iar 70% din firme vad in acesta un mediul stanjenitor, conform datelor prezentate.

De asemenea, studiul arata ca 44% din firme si-au redus activitatea si numai 12% si-au extins afacerile. In domeniul constructiilor, 59% din firme si-au redus activitatea.

80% din IMM-urile din Romania considera comertul oportun pentru cresterea vanzarilor, 16% dintre acestea cresterea exporturilor si 44% utilizarea noilor tehnologii.

Principalele probleme ale economiei sunt, potrivit raspunsurilor reprezentatilor firmelor din Romania, scaderea cererii interne (peste 60%), fiscalitatea crescuta si gradul scazut de accesibilitate a creditelor.

In ceea ce priveste inovarea in afaceri, peste jumatate din firme se in dreapta spre resursele umane, potrivit datelor CNIPMMR

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2415 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da !

Si in 2012 ni se va povesti ca in 2013 vom fi si mai tare lovit,in 2013 vom fi instruiti cum sa trecem peste cea din 2014 care va fi distrugatoare....s.a.m.d. !

 

Criza se va termina in septembrie-octombrie 2013. Poate explica cine

va de ce dureaz─â exact 5 ani si se declanseaz─â tot la cate 80 ani?

 

optimistule!

sunt unii care cred in ciclurile Kondratiev numite si k-wave sau supercicluri economice (http://en.wikipedia.org/wiki/Kondratiev_wave)
altii cred in calendarul Maya si altii ca mine care cred ca suntem doar intr-un mare c.c. fara o data fixa de iesire

Ce, e criza?

De cand? Eu cum de nu m-am prins? =)))

 

nu se exista

Nu se poate asa ceva. Cu cel mai bun presedinte, cu cel mai destept prim-ministru, cu cel mai capabil guvern si cu cel mai bun partid portocaliu, nu se exista sa ne loveasca criza. Mai ales ca in 2012 vor fi alegeri, care sigur vor fi castigate de ciuma portocalie-verde cu peste 80 la suta. Restul de 20 la suta sunt ale PP-DD.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor