Criza zonei euro se va agrava, lucrurile vor deveni mult mai complicate in Europa

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 20:49
4145 citiri
Criza zonei euro se va agrava, lucrurile vor deveni mult mai complicate in Europa

Criza din zona euro se va agrava si Grecia ar putea iesi din uniunea monetara intr-un an, a declarat sambata ministrul suedez de finante, Anders Borg (foto), intr-un interviu acordat radioului public suedez si citat de France Presse.

'Nu cred ca am asistat deja la ceea ce este mai rau in tari ca Spania si Grecia. (Aceste tari) au probleme atat de grave incat Europa se va afla intr-o postura dificila in urmatoarele sase pana la 12 luni', a avertizat Borg.

Ministrul suedez de finante, a carui tara nu face parte din zona euro, a declarat ca nu ar fi surprins daca Grecia se va vedea nevoita sa paraseasca zona euro intr-un viitor previzibil. In opinia sa, chiar in cazul unui 'sprijin amplu' fata de aceasta tara in Europa, 'nu se poate exclude posibilitatea ca Grecia sa se gaseasca in situatia de a parasi (zona) euro in sase, noua sau 12 luni'.

'Bancile din Europa sunt pregatite pentru problemele cu Grecia', a spus el, recunoscand ca lucrurile ar putea deveni 'mult mai complicate in Europa'.

Pe fondul ingrijorarilor cu privire la Grecia, EFE transmite ca principalele sindicate din aceasta tara au protestat sambata dupa-amiaza la Salonic, al doilea oras ca marime al tarii, impotriva noilor masuri de austeritate pe care le are in vedere guvernul condus de conservatorul Andonis Samaras.

Protestele au fost convocate de GSEE si ADEDY, principalele confederatii sindicale din sectorul privat si public, profitand de faptul ca sambata incepe la Salonic (nord) Targul International de Comert, unde in mod traditional liderii eleni isi prezinta an de an viziunea privind politica economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Anders Borg criza zona euro, #criza Europa prelungire , #criza financiara