Cum afecteaza deja criza europeana SUA

Marti, 05 Iunie 2012, ora 23:11
2112 citiri
Cum afecteaza deja criza europeana SUA
Foto: Arhiva

In timp ce criza europeana se intensifica, un numar tot mai mare de companii din SUA ii avertizeaza pe investitori ca vanzarile in regiune au scazut, iar situatia s-ar putea inrautati.

In industria tehnologica, care are una dintre cele mai mari expuneri fata de Europa si reprezinta motorul recuperarii americane, companiile Cisco, Dell si NetApp au raportat deja o scadere neasteptata a vanzarilor in Europa. Alte divizii cu o expunere majora pe continent, inclusiv constructori auto si companii industriale, incep sa exprime precautii similare, potrivit The New York Times.

In urma cu cateva luni, analistii erau optimisti cu privire la faptul ca economia americana a reusit sa se decupleze de la problemele europene.

Desi atentia a fost concentrata pana acum asupra datoriilor ridicate si a dezechilibrelor bancilor din zona euro, se amplifica in prezent ingrijorarile cu privire la efectele pe care recesiunea din Europa le are asupra economiei globale.

Potrivit presedintelui american Barack Obama, economia din Europa incepe sa afecteze economia americana, acest lucru fiind partial responsabil pentru incetinirea procesului de creare de noi locuri de munca in SUA.

O parte dintre companiile afectate au luat masuri de protectie precum retragerea banilor din conturile europene vulnerabile.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#criza euro economie americana, #locuri munca SUA, #companii americane , #criza financiara