Ziare.com

Economia chineza, la minimele ultimelor 10 trimestre

de Brandusa Stefanescu
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:05

   

Economia chineza, la minimele ultimelor 10 trimestre
Economia chineza a inregistrat probabil cea mai scazuta crestere din ultimele 10 trimestre, in lunile finale ale lui 2011, trend ce ar putea continua si mai departe, in conditiile in care exporturile sunt in scadere iar autoritatile chineze continua campania impotriva speculatiilor imobiliare.

PIB-ul a crescut cu 8,7 procente fata de anul trecut, ceea ce reprezinta cea mai mica rata de crestere din trimestrul al doilea din 2009 pana in prezent, conform unei estimari facute de economistii intervievati de Bloomberg.

Continua scadere a Chinei - a doua, cea mai puternica economie globala - sporeste ingrijorarile cu privire la stagnarea economiei globale. FMI-ul avertizeaza ca este posibila o crestere aproape de 0 in economiile europene - aceasta fiind principala piata de desfacere a bunurilor chinezesti.

Unii analisti considera ca acest trend al deprecierilor este doar la inceputul sau, urmand ca ceea ce este mai rau sa vina. Scaderea economica a Chinei este o problema globala - de puterea de cumparare a Chinei depind in prezent economii puternice precum Australia sau Brazilia, acestea exportand materii prime necesare industriei chineze.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Productia industriala a Chinei are o crestere estimata de 12,3 procente in decembrie, fata de anul anterior, cea mai slaba crestere din august 2009 pana in prezent. Cresterea economica a Chinei depinde direct de puterea de cumparare a statelor europene si a SUA iar aceasta putere de cumparare este afectata de masurile de austeritate, considerate a fi necesare pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 796 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Palavre (blabber) Bloomberg.

Pe astia ii "framanta" grija de soarta Chinei.
Economia Chinei se apropie de dezastru.PIB a crescut (CRESCUT) cu inimaginabil de micul procent de 8,7%.
Prin alte parti ale lumii la 8,7% se zice ca economia bu bu bu bu ie!.
"Scaderea Chinei sporeste ingrijorarea cu privire la stagnarea economiei globale".Perla de milioane,poate chear de mai mult!.Cand restul lumii abea misca,se asteapta cineva ca unii sa ramana neafectati?.
Dupa asemenea analililililisti,daca economia Chinei ar fi crescut,vedeam un titlu "Bloomberg" de genul:"China profita de stagnare/criza".Tot chinezul ala de munceste de-i sar capacele ar fi fost vinovat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor