Ziare.com

Efectele crizei economice: sinucideri si depresie

de Constantin Pescaru
Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 08:16

   

Efectele crizei economice: sinucideri si depresie
Tot mai multi europeni sufera de depresie sau se sinucid din cauza masurilor dure de austeritate.

"Nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca somajul, datoriile si relatiile defectuoase pot reprezenta cauze pentru dezvoltarea unor boli mintale sau pot duce la sinucidere", a declarat reprezentantul sanatoriului britanic Sane, Richard Colwill, pentru CNBC.

Un studiu recent publicat in British Medical Journal a aratat ca peste 1.000 de persoane din Marea Britanie si-au luat singure viata din cauza efectelor negative ale recesiunii.

"Aceasta cercetare este similara cu multe lucrari din alte tari europene, care demonstreaza ca austeritatea a dus la cresterea sinuciderilor pe intreg continentul", a adaugat Colwill.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit lui Josee Van Remoortel, consultant la organizatia europeana Mental Health Europe (MHE), criza financiara afecteaza o persoana pe toate planurile, nu doar pe cel economic, iar efectele recesiunii asupra psihicului uman "creeaza adanci prapastii in societatea actuala".

Un alt studiu, de data acesta realizat pe 300 de medici, arata ca 76% dintre pacientii lor au spus ca sunt bolnavi din cauza climatului economic.

Medicii intervievati au precizat ca au observat o crestere a abuzului de alcool si a bolilor psihice.

In Marea Britanie, retetele pentru medicamentele care trateaza depresia au crescut simtitor, de la 34 milioane, in 2007, la 43,4 milioane, in 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sau ...

poti avea sansa sa fii violat de sexy-tulceanca care, sincer, arata mai bine decat jolie ! dar asta se intampla numai in romania si exlusiv in perioada de criza. sinucigasilor si depresivilor, invadati-ne ! :)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor