Falimentul Spaniei: Autoritatile anunta ca nu se vor mai putea autofinanta

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 15:26
2320 citiri
Falimentul Spaniei: Autoritatile anunta ca nu se vor mai putea autofinanta

Guvernul spaniol a admis faptul ca in curand va fi in incapacitatea de a obtine finantare din piete pentru a acoperi nevoile financiare de tipul dobanzilor. Sperantele autoritatilor sunt indreptate inspre rezolutiile summitului UE.

Spania nu poate accesa multa vreme imprumuturi la niveluri atat de ridicate ale ratei dobanzii practicate in pietele financiare, a declarat premierul Mariano Rajoy in fata Pralamentului Spaniol, citat de Deutsche Welle.

Titlurile de stat pe perioada de 10 ani au atins un nivel al dobanzii de 6,8 procente, nivel considerat in general ca fiind inpracticabil de catre autoritatile centrale.

In cadrul summitului Uniunii Europene care va incepe joi, Mariano Rajoy urmeaza sa faca un apel catre statele membre pentru a sprijini stabilizarea pietelor financiare, astfel incat conditiile in care Spania acceseaza imprumuturi sa se relaxeze.

Madridul s-a gasit sub presiuni enorme din cauza tensiunii investitorilor legate de siguranta pe care o prezinta autoritatile spaniole. Guvernul incearca sa prezinte un nou pachet de austeritate pentru a convinge investitorii cu privire la stabilitatea Spaniei. Totodata, Spania negociaza un imprumut de pana la 100 miliarde de euro, menit sa intareasca sisitemul bancar foarte slabit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#faliment Spania, #criza financiara Spania, #finantare Spania, #sprijin international Spania , #criza financiara
Comentarii
Poza Mutul
Mutul
rank 5
Asta chiar ca e de rau pentru moneda Euro!