Ziare.com

Farmache: Statul va vinde participatii pentru a plati creditele externe

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 21:16

   

Farmache: Statul va vinde participatii pentru a plati creditele externe
Statul s-a imprumutat masiv de la institutiile financiare internationale si ar putea fi nevoit sa vanda participatii la companile din portofoliu pentru a gasi resursele pe termen scurt si mediu pentru a rambursa aceste credite, a declarat, marti, la Forumul Pietei de Capital, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Presedintele BVB a dat ca exemplu listarea recenta la Bursa din Varsovia a unei companii energetice, printr-o oferta publica initiala de 1,5 miliarde euro, care a fost suprasubscrisa de catre 60.000 de investitori.

Farmache a mai spus ca in 2007 a fost un soc pe piata de capital pe partea de cerere, datorita intrarii Romaniei in UE si entuziasmului investitorilor, iar la momentul actual piata de capital poate avea un soc, care sa duca la cresterea lichiditatii, pe partea ofertelor de listare de companii detinute de stat si de companii din sectorul privat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 507 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor