Ziare.com

FT: Economia mondiala - blocata pe scadere, incapabila de o redresare decenta

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 19:35

   

FT: Economia mondiala - blocata pe scadere, incapabila de o redresare decenta
Economia globala este blocata pe un trend de scadere, fiind incapabila sa sustina o redresare decenta si riscand sa stagneze brusc.

In pofida pietelor financiare puternice si a revenirii increderii in randul companiilor si consumatorilor, indicatorii generali privind cresterea au avut o evolutie nesemnificativa de la mijlocul anului 2011, tentativele de redresare fiind descurajate de rezultatele economice slabe si de revenirea tensiunilor in zona euro, arata o analiza realizata de Financial Times si Brookings Institution.

Indicatorii economici arata ca economia globala este "incapabila sa se ridice si se confrunta cu riscul unei stagnari", a spus profesorul Eswar Prasad de la Brookings Institution.

"Cel mai bun lucru care poate fi spus despre ritmul slab al activitatii economice este ca a atins deja limita inferioara in unele economii cheie", a adaugat el.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Contextul global tensionat va marca atmosfera din cadrul intalnirii care va avea loc in curand intre Fondul Monetar International si Banca Mondiala, la Washington. Seful FMI, Christine Lagarde, a avertizat deja cu privire la noile riscuri inerente a ceea ce oficialul numeste "economie globala cu trei viteze", descriind situatia in care unele tari se descurca bine, altele se refac, iar altele au in continuare probleme.

Indicatorii analizati de Financial Times si Brookings Institution masoara activitatea economica reala, variabilele financiare si increderea, avand in vedere masura in care acestea cunosc cresteri sau descresteri simultan.

Comparativ cu rezultatele economice nefavorabile din majoritatea economiilor avansate, Statele Unite au o pozitie mai buna. Insa chiar si in cea mai mare economie a lumii indicatorii privind activitatea reala si increderea se afla cu mult sub valoarea normala pentru a indica o redresare.

De asemenea, au existat imbunatatiri modeste ale indicatorilor economici pentru zona euro, in special la periferie, chiar daca indicatorii privind cresterea se afla la niveluri scazute. Aceste tari vor continua sa cunoasca o contractie a produsului intern brut, considera profesorul Prasad.

Tendinta de incetinire cunoscuta de multe economii emergente anul trecut va continua, a mai precizat profesorul, in contextul in care acestea sunt afectate de conditiile externe dificile, iar optiunile politice pentru stimularea cresterii sunt foarte strict limitate.

Indicatorii pentru China, a doua mare economie a lumii, raman relativ puternici, datele economice recente pentru aceasta tara relevand o stabilizare a ratei de crestere.

In alte tari emergente, precum Argentina, Mexic si Brazilia se observa o tendinta de alunecare catre stagnare.

La periferia zonei euro, indicatorii privind activitatea economica reala pentru Irlanda, Portugalia, Italia si Spania raman mult sub nivelul mediu istoric, desi s-au inregistrat unele imbunatatiri din octombrie, in timp ce in cazul Greciei se observa un salt puternic catre niveluri pozitive. Nu este clar inca daca tara elena a depasit punctul critic, deoarece primele luni ale anului 2013 au adus o noua crestere a ratei somajului.

Citeste mai multe despre criza economie globala scadere economica
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1282 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un pas inainte si 5 inapoi!

Economia mondiala are un trend negativ per general pentru ca nu se doreste asta! Mai repede sunt sperante de crestere economica pentru zona Asia -Pacific decat pentru Europa de Vest caci cat despre cea de E...! Economia Germaniei esteaproape de stagnare in aprilie 2013 iar cea a Frantei a avut cea mai mare scadere economica incepand cu inceperea crizei in nov 2008 ! Maurile luate de Europa sunt voite tocmai pentru a fi in colaps datorita marilor bancheri impreuna cu Soros! Nu asa a facut si Japonia si a avut 25 de ani de stagnare !
In aceasta saptamana, banca centrala japoneza a lansat o serie de masuri radicale, mentine a creste inflatia, provocand cresteri substantiale in piata de capital si o depreciere a yenului la cel mai scazut nivel fata de dolarul american din ultimii trei ani si jumatate.Soros afirma ca este prea tarziu pentru aceste reforme! Stie el ce stie masonul!

 

Soros nu stie nimic. Incearca sa isi aduca apa la moara.

Prea tirziu. Europa nu este ingroapata in aranjamentele sioniste ale USA. Face ce doreste, si cum doreste.
Unora le pare rau? Nu este grav!

Mos Gerila, ma uimesti!?...Ai inteles ce-a vrut sa

spuna Fischer12!?...Hai, mosule, fii dragut si tradu-mi si mie, ca mor de curiozitate.

"Economia mondiala are un trend negativ per general pentru

ca nu se doreste asta".
Adica? Ce vrei sa spui, nene?

N.W.O.

Economia mondiala nu se va mai redresa, planul este stabilit de mult, perciunatzii vor colecta ce mai este de colectat, dupa care inchid pravalia. Mai cititzi despre noua ordine mondiala, fiindca nu sunt teorii conspiratzioniste, ci doar va explica de ce vi se intampla toate acestea. Scapa cine poate....

 

Da, 'perciunatzii' inchide paravalia,

isi ia jucariile si pleaca pe Marte, iar pe noi ne lasa aici in kk sa ne jucam bamblici si sa ne dam cu parerea pe zoaiecom.

GOYM & GROB

Gpymule, felicitari pentru traducere! Cine nu citeste nu are cum sa stie/inteleaga mersul lucrurilor!
Grob, tu nu citesti sa stii ce se intampla? De ce se doreste ca economia mondiala sa fie in regres?
Iti dau [redau] cateva copy paste :
. Reduceti populatia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienti oameni pentru a face atat de multe daune ecologice" - Mihail Gorbaciov

Populatia lumii trebuie să fie redusa cu 50%" - Dr. Henry Kissinger

Si acum unul din cei 4 intelepti ai masoneriei care are 94 de ani:

Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majora credibila si natiunile vor accepta Noua Ordine Mondială" - David Rockefeller!

''Trebuie sa ne asteptam la o criza de proportii uimitoare'' ! George Soros in anii '90!

Daca citesti stii ce trebuie sa faci , de exemplu : nu mai intri/te arunci in Wal mart, K mart sau Albertsons precum in zicala : ca schiopu'n carje ci vei fi mai atent cu ce cumperi ca sa nu dai ortu' popi /sa nu contactezi ce nu trebuie contactat ! Deci sa fii instruit! Eu , de mult nu mai mananc procesate ci am un prieten care imi tine un porc pe an pasari si zau asa, m-am limitat eu si familia mea la mancare simpla dar naturala! Citisem de Zuckemberg, referitor la carne, ca mananca doar ce taie el!
Deci daca ei au creat criza cu un scop atunci te astepti sa fie bine? ''Per general'' inseamna ca pot fi cresteri economice frumusele pe ici pe colo dar trendul general este negativ! Vrei sa imi spui ca China are crestere economica 10 %? Asteapta sa vezi caci daca eu produc 100 de masini pe an si tu nu mai cumperi atunci inseamna ca e o problema! Dar , tu intelegi nu mai continui! Si in definitiv nu sunt numai evrei dar da, ei sunt promotorii....!
O noapte cu vise si o dimineata calda!

FN, Financial Times nu este Vocea Europei!

Tendinta lor negativa poate influenta economia europeana si in bine (Europa are vint in pupa si decoleaza puternic, fara concurenta) si in rau (Europa este timorata si ramine prea dependenta de USA).
Dar depinde de Europa nu de USA, calea pe care ea evolueaza!

 

Mos Gerila, da' dece ne chinuim noi astia euro-africano-...

...asiaticos sa analizam evolutia SUA cand avem acolo pe marele specialist in pulitici economice Jenica din Chicago din Vale?
Daca de acolo de la 10.000 km stie tot ce misca n Rromania, va inchipuiti ce doctor este in problemele domestice ale SUA!

Hai Jenica, esti in centrul universului cunoscut, lumineaza-ne si lasa Cacarezele!

N-o sa existe redresare pana cand sistemul canceros financiar nu-si

va da duhul. In rest, puteti sa vorbiti discutii cat vreti.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor