G20 incearca sa gaseasca o solutie pentru criza financiara

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:49
1599 citiri
G20 incearca sa gaseasca o solutie pentru criza financiara
Foto: Daylife

Ministrii de Finante si guvernatorii bancilor centrale din cele mai importante 20 de state dezvoltate si emergente incearca sa gaseasca solutii pentru a preveni aparitia unor alte crize financiare precum cea din 2008, in cadrul conferintei G20 inceputa joi in Busan, Coreea de Sud.

Din cauza crizei datoriilor din zona euro, care a atras scaderi ale pietelor financiare la nivel global, eforturile de redresare economica si reforma in domeniul bancar sunt franate, relateaza Associated Press.

"Daca afecteaza redresarea Europei, atunci va afecta si redresarea mondiala", a declarat ministurul Finantelor din India, Pranab Mukherjee (foto).

Temerile au fost alimentat de cifrele institutului de statistica european, Eurostat, protriv caruia vanzarile de retail in cele 16 tari care folosesc moneda euro au scazut cu 1,2 procente in aprilie, fata de martie.

Ministrii vor incerca sa gaseasca metode pentru cresterea increderii din piata, pe fondul acordarii unei linii de credit de 750 de miliarde de euro pentru tarile din zona euro cu probleme financiare.

De asemenea, se incearca gasirea unei noi structuri financiare, dupa ce, in timpul summit-urilor din Statele Unite si Marea Britanie, au ajuns la concluzia ca este nevoie de reglementare mai aspra, pentru a nu se ajunge la un nou caz de tipul Lehman Brothers.

Totusi, este putin probabil sa se ajunga la o intelegere in privinta taxelor suplimentare pentru banci si nivelul lor de capitalizare, care ar putea proteja economiile vulnerabile de eventuale crize.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#conferinta G20, #criza financiara Europa , #criza financiara