Germanii, in fruntea topului pesimistilor europeni din cauza crizei

Luni, 07 Iunie 2010, ora 23:45
1314 citiri
Germanii, in fruntea topului pesimistilor europeni din cauza crizei

Europenii sunt tot mai alarmati de criza economica, somajul situandu-se in fruntea preocuparilor lor, potrivit unui sondaj realizat in 11 tari de institutul german de studii de piata GfK si publicat luni.

Desi tara lor este considerata motorul economic al Europei, germanii par sa aiba cele mai multe subiecte de ingrijorare, de la somaj la stabilitatea economica, trecand prin inflatie si pensii.

Destul de firesc, spaniolii - cu o rata a somajului de 19,7 % in aprilie - se nelinistesc din cauza acestei probleme in procent de 74 %, potrivit sondajului realizat pe un esantion de 13.200 de persoane in februarie si martie. Dar germanii se afla pe locul al doilea in acest palmares al ingrijorarilor cu o rata de 66 %, in timp ce somajul nu atingea la ei in aprilie decat un procent de 7,1 % din populatia apta de munca.

Olandezii - cu o rata a somajului de 4,1 % - sunt printre europenii cel mai putin alarmati, cu o rata a nelinistii de 8 % fata de acest subiect. In Europa, rata globala a somajului este de circa 10 %.

"In general, europenii /si germanii, in special/ sunt mai ingrijorati in acest an ca niciodata", afirma Raimund Wildner, vicepresedinte al institutului. Potrivit sondajului, germanii - cu o cifra medie a subiectelor care le provoaca nelinistea de 3,2 - se afla in fruntea plutonului pesimistilor europeni.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#criza financiara recesiune, #germani pesimisti criza , #criza financiara