Marea Britanie a oferit 8,2 miliarde de euro Irlandei

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 20:14
971 citiri
Marea Britanie a oferit 8,2 miliarde de euro Irlandei
Foto: Daylife

In timp ce Fondul Monetar International si Uniunea Europeana discuta detaliile imprumutului de zeci de miliarde de euro pentru Irlanda, Marea Britanie a oferit vecinei sale un imprumut direct in valoare de 7 miliarde de lire sterline (8,2 miliarde de euro).

Potrivit ministrului de Finantelor, George Osborne, imprumutul este in interesul national al Marii Britanii, iar Irlanda a fost "un prieten la nevoie", relateaza CNN.

Pe langa acest imprumut direct, Osborne (foto) a promis ca Marea Britanie va participa si la pachetul de sprijin financiar international.

"Irlanda este cel mai apropiat partener economic asa ca este in interesul nostru national sa participam la eforturile internationale de a ajuta irlandezii", a spus Osborne.

Duminica, Irlanda a cerut, in mod oficial, "asistenta financiara" din partea Uniunii Europene si a Fondului Monetar International.

Irlanda are nevoie de bani pentru a-si sustine sistemul bancar prabusit, dar si bugetul de stat, grav afectat de imprumuturile acordate bancilor.

FMI si UE discuta, in prezent, acordarea unui sprijin financiar Irlandei in valoare de 80 - 90 de miliarde de euro.

In luna mai a acestui an, cele doua institutii au oferit un ajutor similar Greciei, insa in valoare de 110 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#sprijin financiar Irlanda, #criza financiara Irlanda, #imprumut FMI Irlanda , #criza financiara