Ministrul grec de Finante: Suntem pregatiti pentru un asediu economic, avem provizii!

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 22:35
6864 citiri
Ministrul grec de Finante: Suntem pregatiti pentru un asediu economic, avem provizii!
Foto: Captura Youtube/Frederick Moulin

Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis a declarat vineri seara ca tara sa este pregatita pentru un asediu economic, are provizii de hrana si de medicamente si rezerve de energie care sa le ajunga sase luni.

Varoufakis sustine ca guvernul din care face parte inca lucreaza sub premisa ca liderii zonei euro se vor intoarce la masa negocierilor daca poporul grec spune "NU" duminica la referendum, respingand astfel planul lor de austeritate, informeaza The Telegraph.

Zeci de mii de greci in strada - Tsipras cere vot pentru demnitate: Spuneti NU celor care va terorizeaza! - LIVE

"Din fericire, avem rezerve de petrol sa ne ajunga sase luni si provizii de medicamente care sa ne ajunga patru luni", a spus el pentru sursa citata.

El a mai dezvaluit ca un comitet special format din 5 persoane de la Trezoreria elena, Banca Centrala si bancile private lucreaza neintrerupt intr-o "camera de razboi" din apropierea biroului sau de la Guvern, scopul lor fiind sa inventarieze si sa aloce aceste provizii in functie de prioritati astfel incat sa ajunga pe o perioada cat mai indelungata.

Criza in Grecia Seful Consiliului European recunoaste: Nimeni de aici nu este inger

De asemenea, au fost ridicate restrictiile la importurile de alimente din momentul in care Grecia a fost nevoita sa impuna masuri de control de capital, la sfarsitul saptamanii trecute.

Cerealele, carnea, lactatele si alte alimente ar trebui sa intre fara probleme in tara, evitandu-se astfel un potential dezastru avand in vedere ca sezonul turistic intra in punctul cel mai fierbinte al anului.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Grecia rezerve pregatita stare asediu economic , #criza financiara