Ministrul ungar al Economiei: Nu cersim, FMI nu este comandantul tarii

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 20:55
1536 citiri
Ministrul ungar al Economiei: Nu cersim, FMI nu este comandantul tarii
Foto:budapestreport.com

Gyorgy Matolcsy, ministrul ungar al Economiei, a declarat ca tara sa face parte din aceeasi familie cu FMI si ca institutia de creditare nu este comandantul Ungariei, sustinand ca Budapesta are dreptul la un acord preventiv.

"Suntem actionari ai Fondului Monetar International, astfel incat Fondul nu este comandantul nostru. E adevarat, suntem actionari minoritari, insa suntem si membri ai Uniunii Europene", a declarat acesta, potrivit Portfolio.

"Nu cersim bani si nu avem nevoie de masuri coercitive. Suntem membri ai acestei familii; avem dreptul la un program preventiv de sprijin", a continuat Matolcsy.

Ministrul Economiei a afirmat ca sunt puncte cu care cabinetul ungar este de acord, si altele cu care nu: "Exista dezbateri in fiecare familie. Noi suntem membri ai acestei familii; acesta nu este un sistem feudal", a sustinut oficialul.

Matolcsy este de parere ca Ungaria are nevoie de un program preventiv de sprijin, nu de banii austriacilor sau germanilor.

Oficialul a dezvaluit ca, in situatie extreme, guvernul ungar va interveni si nu va permite deficitului bugetar sa depaseasca 3% din PIB.

"In timp ce Ungaria poate restructura unele companii de stat, nu poate schimba sistemul de taxe in interesul altor state", noteaza Matolcsy.

Uniunea Europeana a impus Ungariei sa mentina deficitul bugetar sub 3% din PIB in acest an, in caz contrar urmand sa nu mai primeasca bani de la institutia de la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ungaria FMI UE acord, #masuri austeritate deficit Ungaria, #criza financiara Ungaria UE , #criza financiara