Nouriel Roubini: Zona euro se va destrama in 3-5 ani

Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 22:01
4085 citiri
Nouriel Roubini: Zona euro se va destrama in 3-5 ani
Foto: The Telegraph

Economistul Nouriel Roubini considera ca zona euro se va destrama in 3-5 ani, din cauza datoriilor externe mari si a lipsei de competitivitate a unor state.

"Nu ma astept ca zona euro sa se rupa anul acesta, insa exista o probabilitate extrem de mare ca acest lucru sa se intample in urmatorii 3-5 ani", a precizat Roubini, citat de Economic Times.

Roubini considera ca, in urmatoarea perioada, cateva state vor fi nevoite sa paraseasca acest bloc.

"Daca va iesi o tara mica precum Grecia, acest lucru nu este atat de grav. Insa daca Italia si Spania vor renunta la moneda unica, atunci va urma o dezbintare a blocului", a afirmat economistul, precizand ca problemele Europei sunt extrem de grave.

"S-au facut cativa pasi mici in zona euro, care, insa, este in recesiune. Cele mai recente date demonstreaza ca problemele sectorului bancar si cele ale datoriei externe au afectat grav si tarile din centrul blocului", a continuat economistul.

Cresterea economica reprezinta singura salvare a Europei, mai sustine Roubini, insa masurile de austeritate si reformele nu sunt suficiente. In schimb, acestea afecteaza si mai mult statele respective.

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Nouriel Roubini, #criza financiara, #criza economica, #destrmare zona euro, #recesiune zona euro , #criza financiara