Presa internationala - Hummer-ul chinezesc

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 09:15
2078 citiri
Presa internationala - Hummer-ul chinezesc

General Motors a ajuns la o intelegere de vanzare a marcii Hummer catre o companie privata chineza, vanzare ce ar face parte din tentativa GM de a scapa de patru marci neprofitabile de automobile si de a lasa compania cat mai curata pentru faliment.

GM, la o zi dupa faliment, a facut public printr-un memorandum faptul ca a ajuns la schitarea unei intelegeri cu Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co pentru vanzarea Hummer, informeaza Reuters. Conform intelegerii, Tengzhong va pastra managementul superior si echipa operationala.

GM a declarat, de asemenea, ca Tengzhong va deschide o colaborare pe termen lung cu GM pentru furnizarea de componente si materiale, dar si pentru asamblarea automobilelor.

In cadrul acestei intelegeri, care va face obiectul unor verificari si modificari din partea autoritatilor americane si care, cel mai probabil, va fi finalizata in cel de-al treilea trimestru, Tengzhong va prelua toate contractele GM cu distribuitorii.

Termenii financiari ai intelegerii sunt inca in discutie si nu vor fi facuti publici. Totusi, analistii considera ca Hummer ar putea valora aproximativ 100 milioane de dolari in bani cash, pe langa alte angajamente din partea cumparatorului.

Intelegerea este prima prin care o companie chineza cumpara una dintre marcile producatorilor americani falimentari.

Compania Tengzhong, cu sediul in provincia chineza Sichuan, este producatoare de vehicule de uz special, de componente pentru autostrazi si poduri, masinarii pentru constructii si energetice. Tengzhong intentioneaza sa se extinda catre zona productiei de automobile off-road, conform unei declaratii comune date cu GM.

Totusi, website-ul Tengzhong nu informeaza publicul daca compania are experienta necesara pentru conducerea fabricilor de la distanta sai pentru producerea de vehicule cu pasageri de orice tip.

Reprezentantii GM sustinusera anterior ca noul proprietar Hummer, initial neidentificat, va construi modelul SUV H3 si camioneta H3T la fabrica GM din Shreveport, Louisiana, pana cel mai tarziu in 2010.

In plus, GM a explicat ca investitorul va finanta contructia de noi vehicule Hummer si va investi in cautarea de alternative la motoarele pe consum foarte ridicat de benzina, care sunt reprezentative pentru aceasta marca.

In Shreveport, unde 800 de muncitori intr-o singura tura asambleaza Hummer H3 si H3T, a existat temerea ca se va opri productia, insa anuntul ca noul cumparator va mentine, cel putin pentru o perioada, linia de productie a adus relaxare.

Asteptarile GM in privinta Hummer au fost initial mult supraevaluate. Producatorul american se astepta sa obtina pentru Hummer cel putin jumatate de miliard de dolari cand a scos la vanzare aceasta marca, in iunie 2008.

GM a justificat in instanta faptul ca vanzarea nu se poate face in "termeni rezonabili", din cauza creditului restrans de care dispune compania si din cauza ingrijorarilor privind starea financiara a GM.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#general motors, #faliment, #industria auto, #China, #hummer, #criza financiara , #criza financiara