Problemele provocate de criza datoriilor - rezolvate in doi, trei ani

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 23:17
1674 citiri
Problemele provocate de criza datoriilor - rezolvate in doi, trei ani

Problemele economice provocate de criza datoriilor din zona euro vor fi rezolvate in doi sau trei ani, a declarat sambata, la Beijing, Klaus Regling, directorul Instrumentului european de stabilitate financiara (FESF), informeaza AFP.

Aceste declaratii, facute publice de Dow Jones Newswires, lasa sa se inteleaga ca Uniunea Europeana are in continuare un drum lung de parcurs pentru a iesi din criza datoriilor, chiar si dupa summit-ul de la Bruxelles.

'Cred ca problemele europene vor fi bine abordate si rezolvate in urmatorii doi sau trei ani', a declarat Klaus Regling, cu prilejul unei conferinte sustinute la Universitatea Tsinghua din Beijing, potrivit agentiei.

'Insa acest lucru nu inseamna ca toate problemele din aceasta lume vor disparea', a afirmat el, evocand provocari pe termen mai lung. Printre acestea, 'o importanta schimbare structurala pe pietele financiare', antrenata de imaginea degradata a datoriei suverane in randul investitorilor, precum si imbunatatirea competitivitatii din unele tari, a spus Regling.

'Datoria suverana, care timp de decenii sau secole a reprezentat principal activ fara risc, ar putea pierde acest statut, nu doar in Europa, ci si in alte tari', potrivit directorului FESF.

Responsabilul european a declarat ca se afla in China pentru 'a asculta potentialii investitori' si pentru a afla punctul acestora de vedere cu privire la eforturile depuse de Uniunea Europeana. El a descris intrevederile de vineri drept 'productive' si 'prietenoase'.

Vineri, China a cerut insa o mai mare 'claritate' inainte de a investi in fondul de ajutor, diminuand sperantele ca s-ar putea decide rapid sa ajute UE sa depaseasca criza, noteaza AFP.AGERPRES

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#criza Europa Klaus Regling, #rezolvare criza datorii Europa , #criza financiara