Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful PE: Vindecam economiile prin medicamente care nu sunt bune la gust

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 12:04
1059 citiri
Seful PE: Vindecam economiile prin medicamente care nu sunt bune la gust

Presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat miercuri, la Bucuresti, ca multe state europene se confrunta, ca si Romania, cu situatii dificile din punct de vedere economic, precizand ca saptamana trecuta a vizitat Grecia si ca acolo situatia este "asemanatoare".

"Vin cu un mesaj ferm de solidaritate din partea Uniunii Europene. Stiu ca acest lucru este important pentru Romania intr-un moment dificil din punct de vedere economic. Este foarte important sa subliniem ca multe state europene se confrunta cu situatii asemanatoare. Saptamana trecuta am petrecut o zi in Grecia si acolo situatia este asemanatoare", a declarat presedintele Parlamentului European, la finalul unei intalniri cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Trebuie sa ne vindecam economia si pentru asta trebuie sa folosim medicamente care nu sunt intotdeauna bune la gust, dar sunt necesare pentru vindecare", a subliniat Buzek.

Presedintele PE a apreciat ca fiind important, in schimb, faptul ca celelalte initiative importante pentru Romania merg mai departe, referindu-se la sprijinul pentru fonduri structurale, pentru agricultura, pentru cercetare, apreciind ca toate aceste masuri sunt impotrante pentru cresterea economica, crearea de locuri de munca si pentru dezvoltarea durabila.

In ce priveste discutiile purtate cu presedintele Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, Buzek a spus ca acestea au vizat mai multe subiecte importante, printre care cooperarea intre Parlamentele nationale, Tratatul de la Lisabona si sensul acestor lucruri pentru cetatenii europeni. "Insa dupa parerea mea, in prezent, cel mai important lucru este economia, trebuie sa vindecam economia pentru a ne crea o pozitie solida", a subliniat Buzek.

Jerzy Buzek a admirat Palatul Parlamentului, insotit de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care l-a condus de la salonul oficial al Camerei spre Senat, unde oficialul european urma sa se intalneasca cu Mircea Geoana.

"Sunt prima oara aici. Felicitari romanilor", a comentat Buzek, admirand scarile si holul amplu de la intrarea principala in Senat. El a intrebat-o in gluma pe Anastase, care i-a spus ca tocmai au intrat in spatiul Senatului, intreband-o daca nu exista "vreo granita de vizitare". "Speram sa demolam total toate granitele", a raspuns, amuzata, Roberta Anastase.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Seful PE vizita Romania, #economii Europa vindecare , #criza financiara
Comentarii
Poza Cornelius Nicholson
Cornelius Nicholson
rank 5
Mr. Buzek dar in Polonia,Cehia si Slovacia de ce nu ati administrat tratamentul? Oamenii aia de acolo tre' sa fie tare bolnavi!
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Jerzy Buzek.... europa indatorata peste cap...daca... adaugam deficitul curent la datoria publica ... Romania ar fi pe undeva pe la: 23.7 + 8.3 = 32% din PIB fata de UE = 73.6 + 6.8 = 80.4% din PIB... platim noi sa traiti voi ?!?