Situatia SUA ameninta intreaga lume, iar Italia e in pericol, spun chinezii

Joi, 04 August 2011, ora 20:41
2768 citiri
Situatia SUA ameninta intreaga lume, iar Italia e in pericol, spun chinezii
Foto: Fox News

China isi indreapta investitiile spre Europa si este ingrijorata de soarta Italiei. Asiaticii sunt nemultumiti de politica adoptata de SUA si ii indeamna pe americani spre mai multa responsabilitate.

In viziunea chinezilor, masurile urgente luate de americani pentru marirea plafonului de indatorare nu fac decat sa mai amane putin "detonarea unei bombe", scrie Fox News.

Banca centrala a Chinei a primit pozitiv intelegere facuta de politicienii americani. Aceasta tara este cel mai mare detinator de obligatiuni de stat ale SUA, valoarea lor totala ridicandu-se la 3 trilioane de dolari. Guvernatorul acestei banci, Zhou Xiaochuan, a avertizat SUA ca trebuie sa tina cont de interesele intregii lumi, nu doar de cele proprii.

Situatia din SUA ameninta intreaga lume

"Fluctuatiile mari si incertitudinea din SUA vor influenta stabilitatea sistemelor monetare si financiare globale, afectand recuperarea economiei globale", a declarat Xiaochuan. Acesta este un motiv pentru care China cauta sa investeasca si in alte tari, uitandu-se tot mai mult spre euro. Se pare ca aceasta tara are o treime din rezervele financiare in euro.

Totusi, ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, care se afla in Europa in aceasta perioada, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu amenintarea care planeaza asupra Italiei. Chinezii si-au exprimat nu o data increderea in moneda euro, facand din Europa una dintre pietele cele mai importante pentru investitiile lor.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#criza economica financiara, #SUA plafon indatorare, #europa euro italia , #criza financiara