Turismul a iesit din criza

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 14:15
1580 citiri
Turismul a iesit din criza

De cinci ori mai multi turisti decat anul trecut. Aceasta este statistica in Valea Jiului, unde in primele trei luni ale acestui an si-au rezervat vacante pentru sezonul de vara sute de familii.

"La finele lunii martie aveam de 5 ori mai multi turisti care au solicitat o vacanta decat in aceeasi perioada a anului trecut. Vorbesc doar despre agentia la care lucrez, dar oamenii au priceput ca facilitatile acordate la inscrierile timpurii sunt in avantajul lor si vin acum sa-si rezerve vacante cu reduceri de pana la 30 de procente", sustine Alexandru Toaca, agent de turism.

Destinatia favorita este Turcia, dar locuitorii de aici prefera si Grecia sau Bulgaria sau chiar China. Nu lipsesc nici cei care si-au rezervat vacante pe litoralul romanesc.

"Cu prioritate turistii din Valea Jiului prefera destinatiile din Turcia, Bulgaria, Grecia, dar si de la Marea Neagra. Nu ii exclud nici pe cei care vin si se intereseaza de vacante mai lungi in zone cum este China. Anul trecut am avut un grup de turisti care s-au intors foarte incantati dupa o excursie de 20 de zile in China", a mai afirmat Toaca.

Agentiile de turism din Romania, impreuna cu partenerii externi, au decis sa prelungeasca programele de early booking pana la 30 aprilie si pentru destinatiile externe precum: Turcia, Grecia, Bulgaria, Egipt, Tunisia, Spania, unde de la caz la caz, vor fi reduceri pentru rezervarile din timp cuprinse intre 10 si chiar 35%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#turism criza, #turism Valea Jiului , #criza financiara