Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Turismul european, lovit din plin de criza economica

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 10:53
1938 citiri
Turismul european, lovit din plin de criza economica
Foto: AFP

Numarul turistilor care vor vizita marile capitale ale Europei va scadea considerabil in acest an din cauza crizei financiare.

In cadrul unei conferinte de turism de la Praga unde au participat agenti de turism din mai multe tari europene s-a comunicat faptul ca in ultima saptamana in hotelurile din Europa s-au cazat mult mai putini turisti decat in anii precedenti, informeaza AFP.

Astfel ca in Praga hotelurile au fost ocupate in proportie de 18%, cele din Budapesta in proportie de 20%, iar cele din Paris doar in proportie de 5%, desi este cel mai vizitat oras.

"Suntem intr-o perioada economica nesigura. Criza isi arata consecintele de aceea trebuie sa dezvoltam noi strategii", a declarat Konstantinos Tatsis, oficial de la Uniunea Europeana.

Nici in Spania turismul nu mai este ce era in anii precedenti avand in vedere ca peste 60.000 de angajati din domeniu au fost concediati.

"Numarul calatoriilor este in crestere, insa oamenii cauta vacantele la pret mic si cheltuie foarte putin la restaurante", a declarat Christophe Demunter, expert la Eurostat.

Unul din sase europeni nu va merge in vacanta in 2009 din cauza crizei financiare si unul din trei europeni a declarat ca planurile lor de vacanta au fost afectate de aceasta situatie economica, arata ultimul sondaj.

Acesta mai arata ca majoritatea dintre ei vor merge intr-o vacanta scurta, dar si aia in extra sezon.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#turism european, #afectat criza financiara, #conferinta Praga , #criza financiara