Un trilion de dolari, pentru salvarea euro

Luni, 10 Mai 2010, ora 12:59
3040 citiri
Un trilion de dolari, pentru salvarea euro
foto: AP

Liderii Uniunii Europene au adoptat, luni dimineata, un plan de ajutorare a tarilor aflate in dificultate, si in special a Greciei, in valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari, pentru a corecta derapajele economice si a sustine moneda comuna europeana.

Planul pe trei ani adoptat de ministrii de Externe ai tarilor din Zona Euro presupune contributii de 440 de miliarde de euro, din partea tarilor membre, plus inca 250 de miliarde de euro, din partea Fondului Monetar European, dar si o contributie de 60 de miliarde de euro, din partea Uniunii Europene, informeaza AP.

Catherine Ashton, sefa diplomatiei europene, a declarat ca planul adoptat este benefic atat Uniunii Europene cat si intregii lumi.

Moneda euro, vinovata pentru criza din Grecia?

Intr-adevar, dupa anuntul oficial al adoptarii planului, bursele din Asia si Europa au inceput sa creasca, luni dimineata.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a cataogat planul drept o masura necesara pentru a proteja banii germanilor, indicand ca Guvernul va aproba participarea Germaniei la strangerea banilor necesari.

FMI se reuneste duminica pentru validarea ajutorului Greciei

"Le pot spune cetatenilor nostri ca protejam astfel banii oamenilor din Germania. Acest pachet de masuri este necesar si va garanta si securiza viitorul monedei euro", a declarat Angela Merkel.

Ca o ironie a sortii, valoarea ajutorului financiar necesar salvarii euro se apropie de un trilion de dolari.

Ar trebui exclusa Grecia din zona euro?

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#ajutor financiar Grecia, #ajutor financiar uniunea europeana, #ajutor financiar euro , #criza financiara