Weekend decisiv pentru Grecia: Ultimul efort de la Bruxelles

Duminica, 14 Iunie 2015, ora 13:45
5633 citiri
Weekend decisiv pentru Grecia: Ultimul efort de la Bruxelles

Grecia si creditorii sai trec printr-un impas in ceea ce priveste negocierile legate de programul de asistenta financiara.

Mediatorul intre cele doua parti este presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, arata Bloomberg.

Premierul elen Alexis Tsipras a trimis o delegatie la Bruxelles cu un nou set de propuneri, care ar trebui sa puna capat diferentelor de opinie pe teme importante precum pensii, taxe si tinta de surplus bugetar.

Discutiile din acest weekend reprezinta ultimul efort al lui Juncker in a gasi o solutie la problema elenilor, arata un oficial de la Bruxelles, care nu a dorit sa-i fie mentionat numele.

Mai mult, abia dupa ce se vor face progrese cu seful CE in scena vor intra Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si statele din zona euro.

Juncker spera ca sa se ajunga la un compromis pana luni, mai arata Bloomberg.

In sfarsit cedeaza in fata Europei? Grecia, gata de un "compromis dificil"

Cedeaza Atena?

Premierul grec Alexis Tsipras a precizat, vineri, ca e gata sa accepte "un compromis dificil", doar daca va reusi sa incheie "un acord viabil" cu creditorii tarii, UE si FMI.

Seful bancii centrale a Germaniei: Pericolul ca situatia Greciei sa explodeze creste pe zi ce trece

"Poporul grec a avut incredere in noi, asa ca trebuie sa luam decizii importante si sa gestionam chestiuni dificile", a spus prim-ministrul, subliniind ca "nimeni nu credea ca situatia va fi usoara".

Merkel ii cere Greciei sa accepte macar una dintre reformele propuse

Totodata, Alexis Tsipras a avertizat ca, "daca Europa doreste divizarea si continuarea supunerii, tine de noi sa refuzam si sa spunem un mare NU, luptand pentru demnitatea poporului si suveranitatea noastra nationala".

Grecia se afla sub presiune, avand in vedere ca risca sa ramana fara bani. Tara trebuie ca pana la 18 iunie, cand are loc reuniunea ministrilor de Finante din zona euro, sa ajunga la un compromis cu creditorii sai pentru a-si putea asigura finantarea si a rambursa la 30 iunie 1,6 miliarde de euro catre FMI.

Inceputul sfarsitului? Echipa FMI se retrage de la negocierile cu Grecia (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Grecia negocieri datorii, #negocieri Grecia Bruxelles, #Grecia plata datorii, #Grecia plateste datorii , #criza financiara