Zeci de politicieni, oameni de afaceri si economisti cer la unison rezolvarea crizei europene

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 16:07
1287 citiri
Zeci de politicieni, oameni de afaceri si economisti cer la unison rezolvarea crizei europene
Foto: Arhiva

Intr-o scrisoare deschisa publicata miercuri, 96 de lideri politici, economisti si sefi de companii, cer liderilor europeni sa coopereze pentru rezolvarea crizei din zona euro, parerea lor fiind ca solutiile nationale nu sunt suficiente.

Miliardarul George Soros, fostul ministru al Romaniei de Finante, Daniel Daianu, dar si fostul presedinte al Finlandei Martti Ahtisaari, fostul premier ungar Gordon Bajnai, vicepresedintele Senatului italian, Emma Bonino, presedintele consiliului director al companiei Coca-Cola Hellenic, George David, fostul ministru al Economiei din Turcia Kemal Dervis, fostul vicecancelar german si ministru de Externe Joschka Fischer, vicepresedintele UniCredit Giuseppe Scognamiglio, fostul premier polonez Tadeusz Mazowiecki, sau fostul secretar general al NATO George Robertson se numara printre semnatarii scrisorii, publicata in The Financial Times.

"Criza din zona euro are nevoie de o solutie cat mai repede, pentru ca actualele masuri sunt insuficiente, tardive si cresc instabilitatea din sectorul financiar global. Euro este departe de a fi perfect, dupa cum a evidentiat criza. Dar raspunsul este de a-l imbunatati si nu de a-i permite sa submineze, posibil sa distruga, sistemul financiar global", se mai arata in scrisoare.

Presedintele BCE: Criza datoriilor in zona euro a atins o dimensiune sistemica

Cei 96 de politicieni, economisti si oameni de afaceri, autointitulati in scrisoare "noi, europenii ingrijorati", cer un acord angajant pentru infiintarea unei Trezorerii comune care sa atraga fonduri pentru intrega zona euro si sa asigure disciplina fiscala in randul statelor membre, imbunatatirea supravegherii, reglementarii si asigurarii depozitelor in uniunea monetara, respectiv dezvoltarea unei strategii care sa genereze convergenta economica si crestere, fara de care nu poate fi rezolvata problema datoriilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#zona euro scrisoare deschisa, #lideri europeni oameni afaceri, #scrisoare financial times , #criza financiara