Articol citit de 12496 ori
magia mizeriei publice acoperita de bogatie, intretinuta prin munca,
totusi...
Viziunea lui Isaila despre democratie, castiguri si munca nonstop, in contextul in care LEGILE lucreaza numai in folosul descurcaretilor.
Curatenie doar in batatura personala si in natura intanginila, inca. In rest, cine se descurca este apreciat, cine nu, nu mai conteaza...dupe tura de noapte merge sa ingrijeasca de copiii turistilor estivali, curat socialistic si pompieristic dambovitean.
Oare parintii aia stiu in ce conditii copiii lor sunt ocrotiti de angajata hotelului ? banuiesc ca alb la exterior, sa nu se confunde cu mizeria dupe langa!!!
PS Coruptia este un fenomen profund uman in care distinctia si discernamantul isi pierd valorile: lumea face ceea ce vede, in vecini, si ce stie din experienta personala; restul e doar un joc.
In loc de concluzie,pentru jurnalistul Isaila,un baiat potolit si
profesionist,cat si pentru restul de muritori:
Ce naste din femeie este ...dotat cu ADN-ul cleptomaniei,invidiei,leneviei,urii,minciunii si alte asemenea,cu variatiuni de paralele si meridiane,functie de conditii atmosferice si culturale!
In rest...basme!
Dupa stilul atit de facil al dlui ISAILA , cred ca ne putea
explica si CODUL FISCAL pe intelesul tuturor si , speram ca si pe al lui Ponta, care la cit il duce mintea si la ce convulsii se poate ajunge , nu prea s-a obosit sa aiba o explicatie , nu din lipsa de Harvard ci de prea mult interes electoral ...
Despre dl Isaila , nici nu ne-am obosi sa-l intelegem daca nu vrea sa ne dea un minim motiv ca sa-l credem deoarece, e si greu ca din profitul unui turism de sarantoci sa ai un profit incit sa-ti platesti serviciile de salubritate si sa poti elimina urinarile insalubre incit , trebuie sa renunte la multimea de taverne .
Amicul Isaila , nume predestinat celor care nu se vad satui niciodata , are revelatia de geniu sa lege trotuarele lipsa de la greci de numele lui Videanu , cel cu care si v.ponta a cistigat smpatii temmbele din partea unor pensionari cu scoli seraliste ...
Grecia a fost corupta de Germania!
Banii din uriasa datorie a Greciei s-au intors in Germania, sub forma profitului care a imbogatit companii nemtzesti!
Nici un euro nu a ramas in Grecia!
Acum tot grecii trebuie sa-i plateasca iar ...
In urma cu circa 8 ani,pe acest spatiu,cititorii aveau latitudinea
sa initieze teme de discutii,dezbateri!A fost o oportunitate constructiva,benefica pentru toti participantii,pentru ca schimburile de idei,orientari,practici,asigura in final pentru fiecare o experienta in plus!
In acest sens solicit forumistilor un demers catre moderatorii ziare.com pentru reluarea bunelor obiceiuri din istoria acestui online!
...cu atat mai mult cu cat ,mai ales in sezonul estival jurnalistic si cu...oamenii politicieni din Carpati,...plictisul este apasator!
Cine este pentru?
Pt. mAxi, probabil cel mai incult forumist:
In martie 2012 Grecia a fost "iertata" de datorii in volum de 105 miliarde Euro. Ideea era, OK, pierdem banii, dar tara se pune incet dar sigur pe picioare. In noiembrie 2012 iarasi au primit un cadou, pe spinarea muncitorilor din vest: obligatiuni de stat schimbate in titluri de lunga durata, 30 ani. S-au schimbat grecii, au facut ceva? Da, mai multe datorii.
eu
sunt pentru!
De exemplu:
CE ESTE ADEVARUL?
Tot pt. antenistul maxi, care nu a auzit de logica:
grecii iau credite si le papa, atunci cum s-au intors banii in Germania? Care bani, aia consumati de greci? Poti cheltui 1 leu si sa-l si redai inapoi? Doar in mintea ta, in viata reala nu se poate. Grecia nu a primit credite doar din Germania. Dar in "mintea" ta toti banii s-au reintors in Germania.
Evident ca nu le ai cu logica. Tu urasti Germania pt. ca nu te-a primit-cine vrea un antenist trantor? Iar acum urli si crezi in "teligenta ta" ca Jermania-i de vina ca nu ai o pensie ca-n Germania.
*Bafta, sa-ti vina cardul ala de sanatate si sa treci pe la dr-ala care-i trateaza pe cei care vad omuleti verzi de pe planeta Martie...
Ba Neculai
..uriasa aia datorie s-a dus pe avioane de razboi,armament(tunuri,tancuri,nave de razboi) si na.iba stie mai ce..
grecii si tot pi.duiesc cu turcii,desi ambele sint tari nato..plimbarea cu avionul de lupta costa..
cine vrei sa plateasca?
mda
Grecii sunt un cancer..am zis.
Eheee, d-nule Isaila, spuneti adevarul pe jumatate
O zbarciti cand dati exemple de harnica natie Greceasca.
Exemplul fetei de la hotel este ridicol, fata munceste mult si greu, doar ca fata este din Romaniea, la fel ca si receptionerul. Au studii superioare facute-n tara, lucreaza acolo ptr. 600€, atat cat este cea mai mica pensie in Grecia. Diferenta de atitudine intre Greci si Romani este aceea ca:Grecul de rand ocoleste taxele la stat, pe cand Romanul plateste si ultimul leut, chiar daca are o pensie de 50€, si chiar daca stie ca este furat de catre stat. Unde sunt cele un mil locuri de munca promise de Wponta ?
Statul nu poate crea si promite locuri de munca
pentru toata lumea decat in comunism (sau socialismul de tip marxist).
Ponta nu a gresit ca nu a reusit el, ca Prim Ministru, sa creeze locuri de munca, ci ca le-a promis. Guvernul nu poate sa creeze direct locuri de munca decat in sectorul lui bugetar si - toata lumea stie - sunt prea multi bugetari, doamne fereste sa se mai creeze in plus.
Locurile de munca trebuiesc create in sectorul privat, evident. Veti pune, probabil, problema investitiilor. Din pacate, toata istoria post-decembrista a demonstrat ca pentru investitii sunt necesari foarte, foarte multi bani, pentru ca statul (si nu este numai cazul statului roman) construieste si achizioneaza la preturi uriase, mult mai mari decat ar construi sau ar cumpara un privat acelasi lucru. Asta s-a intamplat in absolut toate guvernele, nu numai in guvernul Ponta. Toate au promis magicul milion de locuri de munca. Desigur ca Ponta isi merita toate criticile, dar alaturi de toti ceilalti prim-ministrii care s-au perindat din 1990 incoace (asta daca vrem sa fim cat de cat obiectivi).
Problema este de ce sectorul privat nu poate crea mai multe locuri de munca, dara fara sa stea cu mana intinsa la bugetele statului (din care se platesc acele preturi foarte mari pentru investiile pe care le face statul). Si, vedeti bine, inclusiv cu mult discutatul si contestatul nou cod fiscal, guvernul Ponta s-a straduit sa realizeze o relaxare fiscala ca sa incurajeze sectorul privat si crearea de locuri de munca in sectorul privat. Dar daca noi, intreprinzatorii privati si companiile private, asteptam numai sa ne dea statul contracte (pentru ca nu suntem in stare sa gandim si sa realizam contracte si activitati in interiorul sectorului privat si intre companiile private), atunci nu vom rezolva niciodata problema.
Oricum, someri trebuie sa existe in capitalism, somaj exista in orice stat cu economie libera, de tip capitalist, si este chiar necesar pentru crearea unei piete libere a muncii. Daca omul stie, ca in comunism, ca are asigurat oricum un loc de munca, va astepta sa i se dea mura in gura, nu se va mai zbate si nu va mai pune osul. As indrazni sa spun ca una dintre cauzele pentru care sistemul economic comunist s-a prabusit a fost si faptul ca in comunism nu au existat someri (oficial nu au existat, decat eventual cei care nu au vret sa muncesca si nu au vrut sa se duca macar pe un santier).
Reducerea taxelor nu e suficienta pentru ...
....investitii de amploare si locuri de munca. Mai trebuie niste conditii:
1. Sa avem oameni capabili, antreprenori, curajosi si cu initiativa. Cultiva invatamantul astfel de abilitati? Cine si le dobandeste, o face pe cont propriu si o sterge "dincolo", unde le poate fructifica.
2. Societatea trebuie bazata pe competitie, munca, cinste, meritocratie. Avem asa ceva? Cand criteriile de promovare/angajare sunt pilele, cui ii mai arde de performanta? Feciorul lui Nastase, de ce nu-si deschide o fabrica de masini si se multumeste sa fie carciumar? Iti, spun eu, nu-l duce capul, ca bani de investit are, scoli facute in Elvetia are. La fel si al batran. Isi cumpara tablouri, in loc sa-si deschida firma de calculatoare sau IT. Tot ca nu-l duce capul. A nu se confunda smecheria cu desteptaciunea.
3. Un sector bugetar decimat, cu salarii de mizerie, asta e cheia locurilor de munca din sectorul privat, dar n-are nimeni curajul sa recunoasca asta, ca-i sare in cap un electorat numeros si constiincios, care trage greu la cantarul electoral. Ca sa fie sectorul privat atractiv, sa faca lumea coada la poarta firmelor, nu "la stat", unde se castiga mult mai bine si unde timpul trece si leafa merge, este nevoie de "magnetul" salarial, dublu sau triplu fata de "stat", nu invers, cum e acum. La stat sa ramana doar cei cu vocatie si care se multumesc ca isi pot practica meseria si au un loc de munca. Restul, "la lei", la deschis de firme sau angajati la privati, la competitie pe piata muncii.
4. Impozitarea sa fie ea accesibila, dar simpla si predictibila, nu cum face Ponta acuma. Ba mareste, ba nu mareste, ba taie, ba nu taie. Exemplu, taxa pe stalp, acciza la carburant si alte prostii.
Tot ce au furat miliardarii de carton din industria socialista, au dat la fier vechi, ca nu i-a dus mintea la altceva, iar banii astfel obtinuti, se regasesc in vile, mertane, conturi grase, aur, tablouri, toale si vacante exotice. Prin urmare, singurele locuri de munca pe care le pot crea sunt de soferi, femei de serviciu, secretare, instalatori si zidari.
Restul lovcurilor de munca, pentru ingineri, programatori si meseriasi de elita, creaza firmele straine, atatea cate mai sunt.
Grecii nu sunt in criza pentru ca ar fi lenesi,
ci din alte cauze (le voi specifica in ordinea in care apar in articol):
1. Cei zece mii de localnici care isi fac afacerile lor (in turism, comert, transporturi) nu platesc taxe si impozie corespunzatoare pentru veniturile si profiturile pe care le realizeaza, atat din cauza unor legi permisive, cat si pentru faptul ca nu isi declara corect veniturile (spre deosebire de cum este intr-un stat occidental dezvoltat si disciplinat fiscal).
2. Cei care au iahturi de milioane de dolari, ce taxe au platit cand le-au cumparat si ce impozite anuale pe proprietate platesc (asa cum se intampla intr-un stat civilizat)?
3. Personalul de la receptii, din hotel, din cantine si restaurante, baby sitter-ii etc. cat sunt platiti pe contract legat si cat la negru, ce asigurari sociale si ce impozite platesc pe veniturile pe care le realizeaza?
Evident ca sunt gunoaie si ca nu exista drumuri civilizate, trotuare si alte elemente de infrastructura daca administratia locala are prea putini bani, excat din cauzele mentionate mai sus.
Extrapolam aceste lucruri la intreaga tara si ne dam seama ce rezulta.
Coruptie exita peste tot si trebuie luptat impotriva ei cu toate fortele, dar asta nu inseamna sa nu mai platim taxe si impozite pentru ca, dupa un timp, statul si institututiile lui ajung cu bugetele total dezechilibrate si intra in colaps.
Solutia nu este a nu mai plati taxe si impozite, metoda este de a alege si a numi in fruntea institutiilor statului oameni CINSTITI, chiar daca nu sunt atat de buni de gura si atat de smecheri si descurcareti. Atat timp cat vom prefera sa ridicam, sa promovam si sa alegem tot felul de smecheri, de parca am spera ca ne vor da si noua din ce fura ei, problema nu se va rezolva niciodata. Eu prefer un primar nedescurcaret, chiar fricos dar cinstit, decat un smecher cu gura mare care este evident ca va trage tare si isi va pune in valoare "capacitatile" si "talentele" pentru a profita pentru el, pentru familia lui si grupul de interese care l-au impins in postul de primar.
@info: un cometariu anost, lung, banalitati, fara sclipire!!
Te-ai intrebat de ce prefera Romanii Grecia? 1)Pt. ca mai mult nu isi prea pot permite, 2)Personalul de deservire din hoteluri, restaurante e mult, mult mai respectuos decit in Romania. Lipseste mirlania romaneasca!!!
Criza Greceasca si viitoarea criza Romanesca, aceeasi ecuatie.
Sti ce poate spune un hot dupa ce a pradat o persoana?Ca persoana respectiva este un lenes ca nu vrea sa munceasca ca cheltuieste tot!!deaia nu are bani!!
domnul isaila, cu imensa sa putere de observatie si simturile sale..
=========================================================
"E o discrepanta atat de mare intre cei care muncesc in mediul privat si cei care sunt angajati in domeniul public, incat par doua lumi diferite care nu s-au intalnit niciodata. Aproape ca e de neacceptat sa primesti un dar atat de mare de la natura si sa-ti bati joc de el intr-un asemenea hal. Zeci de mucuri de tigari pe jos, sticle sparte, strazi care put a urina si asta intr-un loc in care toate casele sunt albe, iar marea limpede ca apa din cel mai pur izvor."
emilian isaila, Duminica, 02 August 2015, ora 07:00
http://www.ziare.com/economie/criza-grecia/criza-din-grecia-si-o-insula-magica-fara-trotuare-fara-borduri-1375628
=======================================================
...vizuale si olfactive extrem de dezvoltate nu a lamurit o problema esentiala: cine arunca sticle goale, mucuri de tigare si pe ulite se *** agale? turistii, afaceristii, contopistii primariei si ai altor autoritati locale, sau grecii?
p.s.
isi aminteste domnul vacantioner isaila de ce zicea si facea romanul cand auzea expresia aia "grija fata de avutul obstesc"? pai zicea "ei si, ma ...usurez pe el ca asa vreau eu!"
Nu se poate trai doar din servicii!
Iar turismul se incadreaza in ramura servicii.In veci nu-si va reveni Grecia numai din turism si fara o industrie care sa produca! Sa vedem daca frumusetea insulelor grecesti se va pastra dupa 10-15 ani de criza!? Daca vor reusi sa intretina ce au ,fara bani sau cu bani putini !?
D-le Isăilă,
le zici bine cu corupți. Doar că asta nu e doar că unii oficiali au băgat bani in buzunar, e vorba de toată populanațiunea , care s-a lăsat coruptă, cu o sujbă inexistentă la stat, dar plătită și prib=vilegii peste privilegii pentru unii și alții, iar despr cheltuielile militare exorbitantr nu mai e nimic de adăugat.
Insă ce zici de ce scrie aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/proiecte-locale/titan-mar--firma-lui-videanu--a-furnizat-borduri-in-capitala-122043