Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 15:42
5781 citiri
Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament
Foto: Hepta.ro

Parlamentul german (Bundestag) a votat, vineri, in favoarea unor negocieri privind un nou program de asistenta financiara pentru Grecia.

Votul a fost unul categoric pentru deschiderea negocierilor - 439 la 119, noteaza Deutsche Welle.

Cu toate ca votul de vineri a fost vazut ca o dovada ca Bundestagul o va sustine pe Angela Merkel in demersul sau de sprijin al celui de-al treilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, o dezbatere tensionata a precedat decizia, precum si o mica rebeliune din interiorul formatiunii conservatoare crestin-democrate a cancelarului - CDU.

 • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
 • In timpul acestor dezbateri tensionate, ministrul de Finante Wolfgang Schauble s-a aflat in centrul atentiei.

  Inainte de vot, aproape 50 de parlamentari CDU si-au exprimat intentiile de a vota "Nu" posibilitatii ca creditorii sa acorde Atenei alte 86 de miliarde de euro pe langa cele 240 de miliarde primite in ultimii ani.

  Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

  Insusi ministrul de Finante Wolfgang Schauble si-a exprimat opinia contradictorie celei a cancelarului - anume ca Grecia ar trebui sa iasa temporar din zona euro. In ciuda acestui lucru, le-a cerut parlamentarilor sa voteze "da" vineri.

  In deschidere, cancelarul Merkel a cerut "solidaritate europeana" cu Grecia si cu poporul grec, incurajand toata lumea sa voteze afirmativ, astfel incat Germania sa poata Grecia "sa iasa (din criza - n.red.) mai puternica decat a intrat".

  Merkel si ministrul de Finante german apara acasa acordul cu Grecia

  La randul sau, ministrul de Finante Schauble a sustinut ca ajutorul financiar reprezinta "ultima incercare de a efectua o sarcina incredibil de dificila", insa a raspuns partidului de stanga de opozitie, care cerea ajutarea Greciei prin stergerea unei parti a datoriei sale, spunand ca iertarea datoriei este imposibila in legislatia europeana.

  De asemenea, si Parlamentul Austriei a aprobat planul de asistenta financiata pentru Grecia, privind negocierile pentru ajutorul de 86 de miliarde de euro, tot dupa o dezbatere tensionata si dupa un vot categoric in favoare.

  Quarterly Report - Editia 4

  Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
  Google lansează Fitbit Ace LTE, un smartwatch dedicat copiilor. La ce preț este oferit
  Google a anunțat lansarea Fitbit Ace LTE, un smartwatch destinat copiilor de peste 7 ani, care combină exercițiile fizice cu jocurile și oferă părinților posibilitatea de a-și monitoriza...
  Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
  Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
  Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
  #Parlament german ajutor financiar Grecia, #negocieri ajutor financiar Grecia, #vot ajutor financiar Grecia , #criza Grecia