Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Grecia are nevoie de o reducere a datoriei de doua ori mai mare decat estimarea initiala

Miercuri, 05 August 2015, ora 14:03
2316 citiri
Grecia are nevoie de o reducere a datoriei de doua ori mai mare decat estimarea initiala
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii din Grecia discuta cu creditorii internationali despre al treilea program de salvare, insa tara are nevoie de o reducere a datoriei de doua ori mai mare decat estimarea facuta de Fondul Monetar International (FMI).

In caz contrar, analistii avertizeaza ca elenii se vor confrunta cu o depresiune economica semi-permanenta.

Economistii Institutului National pentru Cercetare Economica si Sociala au publicat de curand un raport ingrijorator, arata Business Insider.

Ei sustin ca Grecia are nevoie de o reducere a datoriei cu 95 de miliarde de euro, echivalentul a 55% din produsul intern brut (PIB).

Suma este aproape dubla decat cea prognozata de FMI, iar creditorii trebuie sa nu mai impuna tinte fiscale nerealiste, avertizeaza economistii institutului.

PIB-ul statului elen este cu o treime mai mic decat in perioada de dinainte de criza, iar recuperarea pare a fi extrem de indepartata.

Grecia capituleaza? Acord cu creditorii intr-o problema sensibila: pensiile

Sperante la Atena

Grecia spera sa ajunga, in doua saptamani, la un acord cu creditorii care sa permita deblocarea a cateva miliarde de euro.

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira, potrivit unor surse din cadrul Ministerului grec al Finantelor.

Tragedia greaca aproape de final? Elenii spera sa primeasca bani pana la finalul lunii

"Negocierile se vor incheia saptamana aceasta", a declarat, marti, ministrul grec al Finantelor, Euclide Tsakalotos, dupa o noua reuniune cu reprezentantii Grupului Bruxelles (format din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International). La discutii au fost prezenti si oficiali responsabili de Mecanismul European de Stabilitate (MES) - fondul special de asistenta al zonei euro.

"Exista mici divergente. Nu cred ca vor fi probleme in privinta privatizarilor. Discutiile au avansat mai mult decat ma asteptam", a adaugat Euclide Tsakalotos.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#datorii Grecia, #taiere datorii Grecia, #reducere datorii Grecia , #criza Grecia
Comentarii
Poza Cosmin Daniel
Cosmin Daniel
rank 5
Romania are nevoie de subventii cat reducerea de datorii a Greciei
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5