Grecia fierbe, Yanis Varoufakis a plecat in vacanta

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 21:42
9602 citiri
Grecia fierbe, Yanis Varoufakis a plecat in vacanta
Foto: Facebook/Yanis Varoufakis

Fostul ministru grec de Finante, excentricul Yanis Varoufakis, a fost surprins de jurnalistii greci plecand in vacanta.

In timp ce Grecia fierbe, cu mii de oameni in strada si cu incertitudinea ca planul de reforme propus de Tsipras va fi acceptat de creditori, fostul ministru de Finante a fost surprins, alaturi de nevasta sa, pe o barca, indreptandu-se spre o insula pe care detine o casa de vacanta, scrie enikos.gr.

Viata fabuloasa a lui Yanis Varoufakis, fostul ministru grec de Finante care a fascinat o lume intreaga

Chiar in acest moment, in Parlamentul grec se dezbate pachetul de masuri adoptat cu o seara inainte de Guvernul Tsipras. Yanis Varoufakis a anuntat anterior ca nu va participa la votul din Parlament, dar il sustine pe succesorul sau, Euclid Tsakalotos, si programul de reducere a datoriilor elene.

Cand "nu" s-a transformat in "da": Mii de greci protesteaza la Atena (Foto & video)

Ministrul grec de Finante Yanis Varoufakis a anuntat, luni dimineata, ca demisioneaza, dupa ce liderii europeni au spus ca prefera sa poarte negocieri in absenta sa.

Intr-o miscare menita sa creeze si mai multe controverse legate de rolul liderilor de la Bruxelles in treburile interne ale Greciei, Varoufakis si-a dat demisia, afirmand ca a fost instiintat cu privire la preferinta "unor participanti europeni" de a continua negocierile fara el ca reprezentant al finantelor elene.

Un nou pachet de reforme propus de Guvernul Tsipras a fost trimis joi seara la Bruxelles pentru aprobare.

Planul pentru salvarea Greciei, adoptat de Guvernul Tsipras - Masuri dure de austeritate, e nevoie de ajutor umanitar

La aceasta ora, planul este votat in plenul parlamentului elen. Nu exista emotii in ceea ce priveste rezultatul: politicienii Syriza il sustin pe Tsipras, iar parlamentarii din Opozitie au cerut mereu ramanerea Greciei in zona euro.

Planul ar urma sa fie studiat sambata de catre ministrii de Finante din zona euro, iar duminica la Bruxelles va avea loc un summit extins al UE, la care vor participa si liderii tarilor UE care nu fac parte din zona euro.

Oficialii de la Bruxelles au pregatit si un plan B, pentru a nu mai fi surprinsi de greci, ca pana acum.

"Comisia este pregatita pentru orice scenariu. Avem masuri detaliate in cazul unui Grexit", a dezvaluit marti Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Yanis Varoufakis vacanta, #Yanis Varoufakis minsitru Finante, #criza Grecia creditori datorii , #criza Grecia