Grecia produce un cutremur la Berlin: Ministrul de Finante se gandeste la demisie

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 15:01
4326 citiri
Grecia produce un cutremur la Berlin: Ministrul de Finante se gandeste la demisie
Foto: Captura Youtube/RuptlyTV/9 iulie 2015

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a lasat sa se inteleaga sambata ca nu exclude eventualitatea unei demisii daca in urma negocierilor cu Atena situatia nu va lua turnura pe care el o asteapta, intr-un interviu pentru saptamanalul Der Spiegel.

Intrebat asupra divergentelor aparute "in aceste ultime saptamani" asupra dosarului grec intre el si cancelarul german Angela Merkel, care a adoptat o linie mai putin dura fata de Atena, marele finantist german a recunoscut existenta "unor divergente de opinie".

"Aceasta face parte din democratie", a spus in continuare Schaeuble, renumit pentru duritatea sa fata de guvernul stangii radicale condus de premierul Alexis Tsipras.

Germania, unda verde negocierilor pentru un nou ajutor financiar acordat Greciei: Vot cu scandal in Parlament

"Si apoi ne luptam impreuna pentru a gasi solutii. Fiecare are un rol de jucat. Angela Merkel este cancelar, eu sunt ministru de Finante", a spus el, asigurand in acelasi timp ca dna Merkel si el au o constanta: "stim ca putem conta unul pe celalalt".

Angela Merkel a putut pana acum sa se bazeze pe influenta si creditul politic ale lui Schaeuble pe langa majoritatea sa pentru a face sa fie acceptat planul de ajutor pentru Atena in Bundestag (camera inferioara a parlamentului german), unde nemultumirea este in crestere printre conservatorii dnei Merkel.

Merkel si ministrul de Finante german apara acasa acordul cu Grecia

Bundestagul a dat unda verde vineri lansarii negocierilor pentru cel de-al treilea plan de ajutor pentru Grecia, dar 65 de deputati conservatori (CDU/CSU) nu au sustinut acest pachet.

Schaeuble, a carui idee de "Grexit temporar" lansata la negocierile de la sfarsitul saptamanii trecute cu Atena, a vorbit in fata Bundestagului despre acest al treilea plan ca despre "ultima sansa" care va functiona doar daca "grecii mobilizeaza toate fortele". El a fost aplaudat calduros de tabara conservatoare.

Germania vrea in continuare un Grexit temporar: Singura solutie e sa plece de buna voie

Wolfgang Schaeuble, care este descris ca fiind "nemilos" in gestionarea fondurilor publice germane, se bucura de o mare popularitate in randul compatriotilor sai: la inceputul lunii iulie, un sondaj il credita cu o cota de popularitate de 72%.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ministru german Finante demisie, #Wolfgang Schaeuble demisie Grecia , #criza Grecia