Grecia revine pe linia de plutire? A achitat o datorie de 3,4 miliarde de euro

Joi, 20 August 2015, ora 15:25
2045 citiri
Grecia revine pe linia de plutire? A achitat o datorie de 3,4 miliarde de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Grecia a rambursat joi catre Banca Centrala Europeana (BCE) o datorie in valoare de 3,4 miliarde de euro, dupa aprobarea miercuri de catre ministrii de Finante din zona euro a noului program de asistenta si deblocarea unei prime transe de ajutor in valoare de 23 de miliarde de euro catre aceasta tara, au declarat surse din apropierea Guvernului de la Atena.

Suma, din care 3,2 miliarde de euro reprezinta principalul si 200 milioane de euro dobanzile, a fost rambursata joi dimineata, potrivit AFP.

Criza ii impinge pe greci sa adopte o moneda neconventionala: 1.000 de bancomate vor fi instalate

In plus, Grecia a rambursat joi si cele 7,16 miliarde de euro reprezentand un imprumut de urgenta acordat luna trecuta de partenerii din zona euro, imprumut care a permis autoritatilor de la Atena sa-si achite arieratele catre FMI precum si plata anterioara catre BCE.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat miercuri seara deblocarea unei prime transe de ajutor pentru Grecia.

Aceasta prima transa de 23 miliarde de euro este impartita in 10 miliarde care vor fi plasate intr-un cont destinat recapitalizarii bancilor grecesti si 13 miliarde de euro care ii vor permite Atenei s-si achite datoriile catre BCE si FMI.

Deznodamantul tragediei elene: Zona euro deblocheaza o prima transa de ajutor pentru Grecia

Raman trei miliarde de euro din aceasta prima transa care vor fi acordate in septembrie-octombrie in functie de reformele puse in aplicare, a precizat vinerea trecuta seful MES, germanul Klaus Regling,

#Grecia plata datorii, #Grecia datorii BCE , #criza Grecia