Londra nu va contribui cu nimic la planul de salvare a Greciei

Joi, 16 Iulie 2015, ora 07:21
3639 citiri
Londra nu va contribui cu nimic la planul de salvare a Greciei

Guvernul de la Londra le-a dat asigurari cetatenilor britanici ca nu va contribui deloc cu fonduri la planul de asistenta financiara pregatit de Uniunea Europeana pentru Grecia.

"Recunoastem ca Grecia are nevoie urgenta de finantare temporara, pentru urmatoarele saptamani, si vom incerca sa avem o abordare constructiva. Dar, dupa cum a comunicat de atatea ori Ministerul Finantelor, nu negociem principiul potrivit caruia banii contribuabililor britanici nu vor fi folositi in niciun plan european de asistenta financiara", a comunicat miercuri seara Departamentul britanic al Trezoreriei, informeaza BBC News online.

Londra nu vrea sa ajute Grecia: Zona euro sa se descurce singura

"Tocmai pentru ca am refuzat compromisurile pe aceasta tema, Comisia Europeana propune modalitati de a ne izola de orice risc. Din punctul nostru de vedere, aceasta este o linie rosie si credem ca mesajul nostru a fost auzit si inteles", a explicat un purtator de cuvant al Trezoreriei britanice.

Marea Britanie nu este membra a zonei euro si incearca sa aiba o relatie speciala cu Uniunea Europeana.

Premierul conservator David Cameron a promis organizarea, pana la sfarsitul anului 2017, a unui referendum pe tema apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana.

 • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
 • Liderii zonei euro au ajuns, luni dimineata, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro.

  Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 35 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro.

  "Acordul este dificil, dar am evitat continuarea retragerilor activelor in strainatate. Am evitat un plan de strangulare financiara si de prabusire a sistemului bancar. In aceasta batalie dura, am reusit sa obtinem restructurarea datoriilor", a afirmat premierul de extrema-stanga Alexis Tsipras.

  Alexis Tsipras, victorie in Parlamentul grec. Acordul de la Bruxelles a fost aprobat

  Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

  Citeste si:
  Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
  Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
  Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
  Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
  Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
  Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
  Sursa: MEDIAFAX