Premierul grec a fost tradat de zeci de colegi din partid: "Dezertorii", a treia forta din Parlamentul elen

Vineri, 21 August 2015, ora 12:54
3221 citiri
Premierul grec a fost tradat de zeci de colegi din partid: "Dezertorii", a treia forta din Parlamentul elen
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Rebelii din partidul Syriza, care au contestat masurile de austeritate promovate de Guvern, l-au parasit pe premierul elen Alexis Tsipras si vor infiinta o noua formatiune politica.

In total, 25 de parlamentari vor face parte din Partidul Unitatii Populare (PUP), informeaza The Guardian.

E un nume ironic, avand in vedere constantele dezacorduri intre rebeli si aliatii lui Tsipras, care au condus la crearea acestei formatiuni.

Noua criza in Grecia: Premierul Alexis Tsipras a demisionat, urmeaza alegeri anticipate (Video)

PUP va fi condus de fostul ministrul al Energiei, Panagiotis Lafazanis, si va deveni al treilea cel mai mare partid din Parlamentul de la Atena.

Dar care va fi misiunea lui?

"Vom contribui la formarea unui front amplu, progresist, democratic, care va participa in alegeri pentru a impune anularea acordurilor cu creditorii", se arata intr-un comunicat.

Premierul elen a demisionat, urmeaza alegeri anticipate

Premierul grec Alexis Tsipras si-a anuntat demisia, joi seara, fortand astfel organizarea de alegeri anticipate in luna septembrie.

"In scurt timp, ii voi prezenta presedintelui demisia mea si a Guvernului. Simt ca am obligatia morala de a ma supune evaluarii poporului. Votul poporului va decide daca acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criza. Vreau sa fiu onest in totalitate, nu am ajuns la acordul pe care il voiam cu creditorii internationali. Am fost obligati sa onoram un acord", a subliniat Tsipras.

Tsipras isi da demisia si anunta alegeri anticipate - reactia Comisiei Europene

Potrivit presei elene, Tsipras ar urma sa fie inlocuit in Guvern, pana in septembrie, de sefa Curtii Supreme din Grecia. De asemenea, jurnalistii scriu ca, prin demisia sa, Tsipras cere din nou un vot de incredere populatiei, in ciuda faptului ca a acceptat un pachet de salvare care presupune masuri dure de austeritate.

In declaratia sa de joi seara, Tsipras a spus ca "alegatorii trebuie sa decida daca guvernul a demonstrat curaj in negocierile cu creditorii si daca acordul de salvare va permite Greciei sa revina pe linia de plutire".

Tispras a stat in functia Executivului elen aprope opt luni de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Tsipras tradat colegi partid, #Tsipras partid nou, #Tsipras demisie Grecia, #premier grecia demisie , #criza Grecia
Comentarii
Poza Caliman Eugen
Caliman Eugen
rank 4
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1