"Salvarea" de la Bruxelles aduce proteste la Atena: Grecii ard steagul Syriza (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 14 Iulie 2015, ora 08:18
6190 citiri
"Salvarea" de la Bruxelles aduce proteste la Atena: Grecii ard steagul Syriza (Video)
Foto: captura video The Telegraph

Partidul de stanga, anti-capitalist, Antarsya, din Grecia, alaturi de sindicatele afiliate, a strans oamenii luni noaptea in fata Parlamentului din Atena pentru a protesta fata de noul plan de salvare a tarii aprobat de dimineata la Bruxelles, dupa negocieri maraton.

Micul partid a aratat ca "orele care trec sunt vitale" pentru cei care cred in politicile de stanga si unul dintre protestatari chiar a dat foc steagului partidului de guvernare Syrizia, scrie The Telegraph.

Cel care a dat foc drapelului a spus ca guvernul de coalitie format din partide de stanga si-a renegat promisiunile electorale de a pune capat austeritatii.

In urma cu cateva zile, peste 60% dintre greci au votat, intr-un controversat referendum, impotriva unor noi masuri de austeritate. Cu toate acestea, luni, Grecia a ajuns la o intelegere preliminara cu creditorii pe marginea unui nou program de reforme ce implica ani de sacrificii pentru populatie, in schimbul evitarii catastrofei economice, arata sursa citata.

Grecii, intre usurare si furie, dupa acordul de la Bruxelles: Referiri la Auschwitz, Holocaust si razboi

In general, grecii au intampinat vestea ajungerii, luni, la un acord cu creditorii cu un amestec de usurare si multa furie, indreptata mai ales impotriva Germaniei.

In sfarsit, un acord pentru Grecia: Tsipras, schimbare radicala de atitudine

  • Citeste toate stirile despre criza din Grecia
  • Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
    Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
    Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
    Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
    #Grecia steag Syriza ars, #Grecia proteste Syriza , #criza Grecia