Daniel Constantin: Niciodata laptele nu a fost mai sigur ca astazi

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 20 Martie 2013, ora 22:53
2198 citiri
Daniel Constantin: Niciodata laptele nu a fost mai sigur ca astazi
Foto: Realitatea TV

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a dat asigurari ca laptele romanesc este bun pentru consum si ca riscul contaminarii a fost eliminat.

"Au fost doua saptamani care au zdruncinat increderea consumatorului, dar astazi consumul este sigur. Niciodata laptele nu a fost mai sigur ca astazi. Am realizat peste 1.300 de analize in Romania in ultima perioada, comparativ in 2012 s-au facut 15 analize", a aratat Constantin, la Realitatea Tv, unde a baut si un pahar de lapte romanesc, pentru a-si demonstra spusele.

Constantin a admis insa ca exista o problema, anume scaderea consumului de lapte. In acest sens a promis ca nu se va elimina programul "Cornul si laptele" din scoli si va initia un program de sprijin pentru zootehnie. "Premierul a spus ca exista o problema in Romania, este o problema de scadere a consumului, procesatorii si fermierii inregistreaza pierderi pentru ca nu si-au putut comercializa cateva zile laptele".

"Am avut azi si vom avea intalniri cu procesatorii si producatorii pentru ca trebuie sa restabilim increderea consumatorilor (...) Consumatorul care azi e reticent a cumpara trebuie sa fie mai sigur ca oricand", a intarit Constantin. "Procentul la care s-a gasit aflatoxina este destul de mic, riscul a fost eliminat... la doua zile dupa inlocuirea furajului laptele este curat".

Constantin a explicat si de ce a iesit public sa avertizeze cu privire la laptele de consum: "Ca tata, ca om care trebuia sa se gandeasca si la 20 de milioane de consumatori, am procedat corect, am spus lucrurile acestea dupa ce aveam certitudinea data de laboratorul ANSVSA".

Insa "atunci cand apare o problema, apar oameni politici care se agata de aceasta problema pentru a obtine avantaje politice din acest scandal (...) Se cunosc firmele care involuntar au avut acele probleme (...) Serviciile isi fac datoria si sunt informari care vin".

Constantin nu crede ca exista semn de egalitate intre cazul scandalului laptelui contaminat si cel al carnii de cal: "Romania a iesit bine din scandalul carnii de cal, a fost un razboi economic al societatilor comerciale. Scandalul laptelui, imi e greu sa cred ca e un razboi al procesatorilor, mai degraba e vorba de faptul ca a aparut acest necaz in Serbia, automat s-au facut controale si in Romania...".

Ministrul a incheiat spunand ce-si doreste sa realizeze pentru zootehnia din Romania: "In 2012 am declansat o campanie impreuna cu supermarketurile, coltul de produse romanesti - fie ca e vorba de legume - fructe sau lapte - carne, sunt mult mai bune decat cele din import. Vrem sa sprijinim zootehnia din Romania. Stiu ca aveau probleme crescatorii de lapte inainte de aparitia acestui scandal, vrem sa ne ocupam in perioada urmatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Daniel Constantin scandal lapte, #lapte bun consum, #Constantin consum lapte , #criza lapte