Scandalul laptelui toxic: Danone retrage preventiv din magazine tone de iaurt (Video)

Luni, 18 Martie 2013, ora 15:21
6397 citiri
Scandalul laptelui toxic: Danone retrage preventiv din magazine tone de iaurt (Video)
Foto: Facebook/Danone

Grupul Danone a retras de pe piata din Romania loturile de produse care sunt suspecte ca ar contine aflatoxina. Este vorba despre 59,6 tone de iaurturi care au ajuns deja in magazine si 75 de tone care au fost sechestrate in depozite.

Compania a precizat ca este vorba despre o masura preventiva, avand in vedere ca la una dintre fermele de la care se aproviziona au fost identificate furaje cu aceasta toxina, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Toate produsele care ar fi putut contine substanta cancerigena vor fi scoase din magazine.

Danone are contracte cu 80 de ferme din Romania, de unde se aprovizioneaza cu cantitati diferite de lapte. In acest moment, 75 de tone de iaurt sunt in depozit, la care urmeaza sa se efectueze controale amanuntite.

"Dupa primirea rezultatului pentru aflatoxina M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii sai de lapte, rezultat care era peste limita legala, Danone Romania a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectiva si, pentru siguranta consumatorilor, a decis sa blocheze in depozitul sau 75 tone de produse si sa retraga preventiv de pe piata unele produse care ar fi putut sa contina urme de lapte contaminat de la acea ferma. Procesul de retragere se desfasoara foarte rapid si facem toate eforturile sa fie finalizat pana la finalul zilei", potrivit comunicatului.

Cristina Popescu, directorul de marketing al Danone, a precizat ca nu este vorba despre lapte, ci de produse de tip iaurt.

"Se retrag de pe piata 59,6 tone, dintre care azi-dimineata erau deja retrase de pe piata 75%. Procesul este continuu", a explicat oficialul companiei, pentru Business24.

Scandalul laptelui cu aflatoxina a ajuns si la dozatoarele din Bucuresti, amplasate in piete si centre comerciale, acestea find puse sub sechestru, duminica, de Autoritatea Sanitar-Veterinara. Potrivit primelor informatii, produsul provenea de la trei ferme suspectate ca aveau furaje cu aceasta substanta.

Presedintele interimar al ANSVSA, Vladimir Manastireanu, a precizat ca in aceasta saptamana va comunica situatia tuturor alimentelor infestate cu aflatoxina.

Potrivit acestuia, pana joi s-au prelevat un numar de 1.062 de probe si au fost analizate 82% din total. El a explicat ca au fost identificate probe neconforme la sapte unitati, dintre care trei ferme, doua unitati de procesare si doua unitati de colectare.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#Danone retrage lapte aflatoxina, #Danone retrage iaurt aflatoxina, #Danone retrage lapte , #criza lapte