Bursa americana a atins maximul absolut

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 20:13
2622 citiri
Bursa americana a atins maximul absolut

Bursele din New York si Londra au ajuns la noi maxime marti, iar indicele american Dow Jones, reprezentantiv pentru evolutia pietei americane, a atins cel mai inalt nivel inregistrat vreodata. Indicele bursei londoneze a depasit nivelul atins inainte de criza.

Stirile peste asteptari din sectorul de servicii, de pe ambele maluri ale Atlanticului dar si o revenire a vanzarilor cu amanuntul in zona euro au impulsionat puternic pietele de actiuni, noteaza The Guardian.

Indicele american Dow Jones a inchis la 14.254 de puncte, depasind astfel nivelul anterior de 14.164 de puncte, atins in octombrie 2007, cu putin timp inaintea primelor etape ale crizei financiare.

Fata de cel mai mic nivel atins in mijlocul crizei, in martie 2009, valoarea principalului indice american s-a dublat, uimind multi analisti financiari si prezentand o evolutie contrastanta fata de mediul economic in continuare problematic.

In ciuda cresterilor spectaculoare, SUA continua sa se confrunte cu probleme economice masive, cum este cazul cu somajul, in special printre tineri, dar si datoria guvernamentala in valoare de 16 mii de miliarde de dolari. Recent, administratia Obama a introdus reduceri bugetare in valoare de 85 miliarde de dolari, reduceri menite sa mai acopere din deficitul bugetar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#cresteri bursa sua, #maxim absolut dow jones, #maxim absolut bursa sua , #criza