Ziare.com

Kremlinul resimte criza din Crimeea: Economia Rusiei, in cadere libera

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 07:21

   

Kremlinul resimte criza din Crimeea: Economia Rusiei, in cadere libera
Economia Rusiei plateste pretul invaziei Crimeii, iesirile de capital insumand intr-un singur trimestru valoarea lor pe tot anul trecut.

Semn ca tensiunile internationale incep sa provoace costuri economice severe, in februarie, produsul intern brut al Rusiei a avut o crestere de doar 0,3%, crescand totusi de la un 0,1% prognozat in ianuarie, reiese intr-un comunicat al Ministrului adjunct al Economiei, Andrei Klepach, si preluat de Reuters.

Anul trecut economia a crescut cu doar 1,3%, mult sub asteptarile initiale, dar erau sperante ca va creste in acest an. In schimb, performanta economica a Rusiei se deterioreaza pe fundalul tensiunilor internationale cu privire la criza din Crimeea, ce provoaca iesiri masive de capital din Rusia.

Klepach a spus ca, atunci cand sunt luati in calcul factorii calendaristici si sezonieri, cresterea din februarie de 0,3% nu ar fi "rea", ci dimpotriva "mai buna decat se astepta".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Oficialul rus a adaugat ca totusi "e prea devreme sa vorbim despre o schimbare in tendintele economice, despre o recuperare din stagnare".

El a spus ca ministerul anticipeaza o crestere a PIB de "in jur de zero" pentru primul trimestru, ceea ce ar face prognoza sa de crestere de 2,5 % pentru 2014 nerealista.

"Nu va fi o recesiune, dar este o problema a stagnarii: durata si profunzimea sa. Din pacate, criza investitiilor continua. Nu sunt in masura sa spun cat va continua", a spus Klepach.

Ingrijorari din cauza inflatiei

Inflatia a avut totodata o crestere considerabila, Ministerul Economiei asteptandu-se ca aceasta sa ajunga la 6,9-7,0% in martie, de la 6,2% in februarie. In timp ce rubla scade din cauza cresterii preturilor, importurile se scumpesc, iar in tot acest timp atat strainii, cat si rusii incearca din rasputeri sa iasa din investitiile cu ruble.

Klepach a spus ca Mininsterul Economiei prognozeaza iesirile de capital net in primul trimestru la circa 70 de miliarde de dolari. O suma imensa, daca avem in vedere ca iesirile de capital in tot anul 2013 au insumat 62,7 miliarde de dolari.

El a sustinut ca indicatorii economici ai Rusiei se deterioreaza, nu in urma sanctiunilor occidentale, care au avut pana acum un impact economic minor, ci mai mult din cauza racirii relatiilor dintre Kremlin si Occident, care au deteriorat increderea investitorilor.

"Am luat in considerare in prognoza cum deteriorarea generala a relatiilor noastre cu tarile dezvoltate si pietele mondiale au o influenta", a spus Klepach.

"Sanctiunile pana acum nu au un caracter economic insemnat, dar in sine o inrautatire a relatiilor reprezinta un factor negativ semnificativ pentru cresterea economica si influenteaza in mod corespunzator iesirea de capital", a mai precizat ministrul rus al Economiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3129 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mah Laurentziule, de ce mintza$ti asa de Neocons-USA? :-)...

baga nasu' aici si dovumenteaza-te, inainte de-a linge ciubotele lui Black-Bush /Obama:
More Guardian ‘Brainwashing’ on Putin --By Jonathan Cook
"I spend a lot of time on this blog criticising the propaganda role of liberal media, including my former newspaper the Guardian. Media critics like Noam Chomsky and Ed Herman have called it “brainwashing under freedom". ... "
http://www.informationclearinghouse.info/article38049.htm

Britons rate Russia more positively than EU, poll shows
Russian tourist spending in UK sees sharp fall in February: UK hotels and shops saw income from Russians fall 17% in February compared with a year ago as visitor numbers fell back amid political unrest in Ukraine.
U.S. exporters feel chill in Russia orders: Some U.S. exporters say they're already feeling the effects of the nation's confrontation with Russia as product orders from that country are suspended, pared back or halted.

Bay flacau, mai las-o tu pe coana Ana Ilie, ca aia-i vuvuzela zionista.

 

 

@Niciolaie, daca ar fi ceva de càpshoru' tau, s-ar merita...

.. sa-tzi dau replica, dar asa...

Bah tu crezi ca astia care va dam peste nasucurile voastre de maggots oranjatzi-Chevron, avem nevoie de 2-3 avataruri precum silvia-H, tu, Kronstadter & Co. Adica leatul TAU = tagma fanariotzilor si perciunistilor antiromani, vandutzi ptr 30 de shekeli sau dollari, /depinde de "afinitatzi etnice ;-)
Uite ce bazaconie ai scris:
niculaeda 26.03.2014, 08:58

Du-te-n baie si trage-tzi 2 palme la oglida, dar inainte-tzi ceri scuze de la mine si de la Grob ca ai deschis iarashi gura fara sa ridici 2 degete ca sa tzi se dea voie. Sunt USLashii cum sunt dar5 si voi pedeloazele suntetzi o gramada de bashisti vandutzi la Chevron. Hai ciuSh!
Revin-o cand ai ceva de spus despre economia ruseasca, nu baga tu gargare d'ale tale inverzite de fierea inveninata :-)
Ca TU reclamai tot timpul pe la redactzie ca aia si cealalta n-au legatura cu subiectul.. Acu' gura si vezi de tine.

 

 

hai sa nu le plangem de mila rusilor ,au o

societate la fel de polarizata ca a noastra.
Au si un Tar care oricand poate face
(ceea ce de altfel a mai si facut ),sa dispuna
oligarhilor cedarea unor parti din profit
pentru populatie.
Problema spinoasa este ce facem noi cand se
raporteaza crestere economica stramba , pe
crestere a somajului si scaderea nivelului de
trai , ca-l si vad pe Ponta jubiland.
Totusi suntem putin mai democrati decat rusii ,
poate avem mintea sa votam si in interesul
populatiei , pentru ca statul roman nu mai
reprezinta romanii.

 

 

Toate imperiile au cazut si sigur va cadea si imperiul lui Ras putin

Acest imperiul a mai ramas doar dintr-o eroare a oamenilor politici. In curand popoarele subjugate de secole se vor trezi insa din adormire si sigur ca acest odios imperiul va cadea. Astfel omenirea va raslufa usurata fara acest agresor feroce care a ingrozit Planeta. Shalom

 

 

Kremlinul resimte criza din Crimeea

In ceea ce priveste comantariul tau mai 'ontommane, propun sa te muti in rusia daca este asa bine. In ceea ce priveste cresterea sau scaderea economiei, este prea devreme sa se spuna ceva. Se pot face insa prognoze si scenarii serioase privind impactul masurilor luate impotriva Rusiei. Efectele apar la un interval (lag) minim de 2-3 luni, dupa aplicarea masurilor si se reflecta in statistici dupa alte 2 luni. Deci, mai devreme de 6 luni nu stie nimeni cum stau lucrurile cu adevarat. In ceea ce priveste inflatia, privita la nivel global, este mai buna decat deflatia , ca sa nu mai spun de stagflatie. O inflatie mai mare poate ajuta economia sa nu intre in recesiune, insa, nu trebuie sa fie de doua cifre. Asadar, putina rabdare si fara propaganda pro sau contra ca nu-i buna la nimic.

 

 

@hOTTzOman 09.08

- da , bre am greshit , grob(ov) esti tu ! :o)

 

 

Economia Rusiei, in cadere libera :

"in februarie, produsul intern brut al Rusiei a avut o crestere de doar 0,3%, crescand totusi de la un 0,1% prognozat in ianuarie"

E iarna si afara e zapada? NU! Nu e zapada. E doar abur inghetat care, e adevarat ca e rece, dar, fiind abur, el e cald. Si voi asa trebuie sa-l vedeti.

 

 

@DemonBanal 08.27

- n-are cum , ca tot el e shi grob(ov) ! cu stima.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor