Ziare.com

Raport cenzurat privind saracia in Germania: Ce nu vrea guvernul sa se afle?

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 13:49

   

Raport cenzurat privind saracia in Germania: Ce nu vrea guvernul sa se afle?
Pasaje critice din raportul privind nivelul saraciei si bogatiei din Germania, publicat o data la patru ani, au fost eliminate sau "ajustate" pentru a ascunde adancirea inegalitatilor dintre saraci si bogati.

Raportul este elaborat de Ministerul Muncii si trimis guvernului german, urmand sa fie publicata versiunea aprobata de cancelarul Angela Merkel.

Ziarul "Suddeutsche Zeitung" a intrat in posesia raportului original si semnaleaza modificarile menite sa acopere realitatea din ce in ce mai dura cu care se confrunta multi germani in ultimii ani, scrie World Crunch.

De exemplu, afirmatia "patrimoniul privat in Germania este foarte inegal distribuit", din introducerea raportului, dispare in varianta oficiala.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

De asemenea, precizarile cu privire la tendinta de crestere a salariilor mari in paralel cu cea de reducere a salariilor mici, care duce la accentuarea inegalitatii intre venituri, afecteaza "simtul public al echitatii" si ar putea reprezenta "o amenintare la adresa coeziunii sociale", sunt inlocuite cu afirmatii potrivit carora faptul ca salariile au scazut in termeni reali reflecta "imbunatatiri structurale" pe piata muncii. Se mentioneaza, in plus, ca intre 2007 si 2011 au fost create numeroase locuri de munca, ceea ce a redus rata somajului.

Alte concluzii ale raportului original arata faptul ca exista persoane care au un loc de munca cu norma intreaga, dar care nu castiga suficient pentru a-si asigura cheltuielile lunare sau ca "in 2010, peste patru milioane de persoane din Germania lucrau pentru un salariu orar de sub 7 euro".

Potrivit ministrului german al Economiei, Philipp Rosler, raportul "nu reflecta opinia guvernului federal". Totodata, un purtator de cuvant al Ministerului Muncii a precizat ca modificarea raportului, care contine peste 500 de pagini, reprezinta un "proces normal".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pt Adrian Marines

Nu pot sa spun decit ca cenzura publica asemenea escremente de mesaje trimise de ex-cre-mente in doua picioare, cu nimic pe umeri. cu flacai ca tine s-a ajuns la 9 ani de razboi si crime nemaipomenite si peste 50 de milioane de morti si alte sute de milioane de oameni dislocati s.a.m.d. Sa-ti dea Dumnezeu ce nu ai.

 

 

...

Merkel are realizari remarcabile .O paste si pe ea o debarcare. Peste tot in Europa ,PPE a lasar desert in urma sa.

 

 

Dom'le, economist ca tine mai rar!

De unde ai tras/adus/depanat/pieptanat concluzia ca evreii au pus mana pe economia germana?

- sunt nemti de vechi familii care detin bogatia in Germania, miliardari si milionari (peste 1 milion de persoane). Sunt bogati de cateva generatii, mostenitori de terenuri si proprietati... au fost alaturi de Hitler si de orice alt conducator al oricarui stat german in ultimii 1000 de ani.

 

 

serios ?

si ce masuri ai luat ?
daca si tu ai ajuns sa critici germania,vine sfirsitul lumii :)

 

 

E nevoie de un nou "Führer"

Economia Germaniei a ajuns iar in mainile evreilor.Sunt si multi straini care lucreaza in Germania.Germanul de rand lucreaza pe un salariu destul de bun(daca gaseste de lucru)
dar nu este bogat dupa standardele occidentale;este concurat de straini care de multe ori au o pregatire mai buna si muncesc pe un salariu mult mai mic.Germania nu are multe resurse minerale si nici o agricultura care sa-i satisfaca cerintele interne de consum.

 

 

mai bine sarac in Germania.....

dinou un comentariu de doi bani...ai face bine sa citesti inca odata articolul, fiindca se vede ca n-ai inteles nimic...Germania este una din tarile cele mai bogate din lume, niciodata in istoria ei, individul n-a fost mai bogat ca in ziua de astazi...problema este se vrea o impartire a acestei bogatii intre saraci si bogati mai echitabile...care, chiar daca este mult mai buna decat in multe alte state bogate, ar putea sa fie si mai bine....
Nu-i nevoie nici de un nou "Führer°, economia germana n-a ajuns in mana evreilor...si daca, in ziua de astazi n-ar mai deranja pe nimeni, slava domnului.. Bineinteles ca germanii in medie sunt mult mai bine pregatiti ca strainii si din cauza asta castiga mai mult...in schimb se fac eforturi mari pentru a micsora diferenta...resursele minerale nu constitue o problema...Germania are ce oferi in schimb pentru ele... Iar la capitolul agriculturii sta chiar foarte bine, Germania este al 4-lea exportator de alimente din lume....chiar daca agricultura reprezinta numai 0,8% din PIB...asa ca, daca tot vrei sa-ti faci griji, poate ca n-ar trebui sa-ti faci griji chiar asa de mari...in ziua de astazi, alte valori sunt mai importante....iti dau numai un exemplu...aurul de la Rosia Monta se estimeaza la o valoare de 17 miliarde Euro...atat a castigat numai o singura firma intrun an in Germania: Volkswagen...si cum este VW sunt multe...asta inseamna bogatie adevarata...aurul se scoate si se duce...nu reprezinta nimic la drum lung...

 

 

nici tu nu crezi

prostiile care le spui,orice document intro tara socialista este manipulat,poate ca este putin mai real decit in tarile comuniste.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor