Criza din Europa se va sfarsi odata cu falimentul Greciei?

Sambata, 20 August 2011, ora 20:06
2300 citiri
Criza din Europa se va sfarsi odata cu falimentul Greciei?

Criza datoriilor din Europa va lua sfarsit abia atunci cand Grecia va intra in incapacitate de plata, sau cel putin aceasta pare sa fie parerea analistilor in aceste vremuri tulburi.

Dilema datoriilor din zona euro a fost una dintre cauzele principale ale turbulentelor de pe piete, pe parcursul ultimelor doua luni, chiar daca problemele au fost cunoscute de la inceputul anului 2010, cel putin.

Pana de curand se spunea ca datoriile unor tari precum Grecia si Italia vor cauza contagiune pe scara larga. Acum, ideea raspandita este ca, odata ce Grecia va intra in incacitate de plata, ca si alte tari aflate in aceeasi barca, ea va fi capabila sa-si restructureze datoriile intr-un mod accesibil. Desi acest lucru va provoca durere, aceasta situatie va aduce stabilitate pentru tarile indatorate.

"Cum se va intampla asta? Aceasta situatie se va termina cand politicienii vor inceta sa se loveasca intre ei si si vor permite Greciei sa intre in faliment si sa iasa din zona euro", sustine William Browder, CEO al Hermitage Capital Management, potrivit CNBC.

"Problema in Europa este ca interesele bancilor, dar si cele nationale, au fost iesit din comun de incestuoase, de-a lungul anilor, in conditiile in care banci din Franta erau stapanele datoriilor unor companii din Spania, dar aveau in mana si datoria suverana iberica, in timp ce bancile din Spania detineau datoria suverana franceza, dar si a unor companii frantuzeesti", sustine, la randul sau, Dennis Gartman, manager de fonduri speculative la Gartman Letter.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#economie Grecia, #faliment Grecia, #bani Grecia, #faliment Grecia datorii zona euro , #criza