Criza Europei ingroapa si SUA?

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 20:53
2329 citiri
Criza Europei ingroapa si SUA?
Foto: mamamia.com.au

Masurile de austeritate luate in prezent in tarile europene nu par a fi alegerea cea mai buna in contextul crizei. Acestea amninta sa influeneteze si economia SUA, afirma analistii.

Bursele de la Frankfurt si Paris au inchis luni cu o scadere de aproximativ 3%. La Londra, FTSE a inregistrat o scadere de circa 2%, scrie ABC News. Scaderi se inregistreaza si in SUA, insa situatia este departe de cea mai grea situatie a indicelui Dow, el plasandu-se acum la 12,892.

Anul trecut, economia SUA a inceput sa scada, iar criza europeana a inceput sa influenteze negativ pietele financiare globale. Europa este o piata uriasa de export pentru marfurile americane, afectand economia acestei tari ori de cate ori se inregistreaza probleme pe "batranul continent".

Deprecierea euro poate provoca o crestere a valorii dolarului, facand exportul de bunuri americane mai greu de realizat. In plus, bancile americane depind si ele de cele europene. Toate aceste informatii arata ca, in actualul context, criza unei tari puternice sau a unui continent poate avea un impact major si asupra altora.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#criza datorii europa grecia, #criza Europa SUA , #criza