Criza mondiala a hranei ameninta planeta - analist american

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 20:36
3839 citiri
Criza mondiala a hranei ameninta planeta - analist american
Foto: guardian.co.uk

Planeta face tot mai greu fata cerintelor unei populatii in crestere. Analistii in domeniu estimeaza ca anul 2013 va fi marcat de o criza mondiala a hranei. Acest lucru ar urma sa fie determinmat de resursele imputinate care vor slabii economia tarilor.

Predictiile sunt facute de un analist american al CNN, David Frum, cel care intrevede o situatie dezastruoasa la nivel planetar, scrie publicatia Pravda.

In opinia lui, aceasta criza globala a hranei a inceput deja. Printre cauze se numara conditiile climatice extreme in mai multe parti ale planetei: SUA, Rusia si Australia sunt doar cateva dintre acestea.

Seceta, cauza principala

Seceta a dus la recolte foarte slabe anul acesta, rezultatele fiind cele mai slabe din ultimii zece ani. Efectul asupra consumatorului va fi unul greu de suportat. Cei din tarile dezvoltate vor face fata mai usor noii situatii. Cu probleme mari se vor confrunta oamenii din statele sarace. In acestea, oamenii cheltuiesc o mare parte din bani pe hrana.

Analistul mentioneaza si revoltele care au izbucnit in anul 2008, acestea afectand nu mai putin de 30 de tari. Chiar si protestele din tarile arabe au pornit de la o astfel de cauza. Recoltele au fost mai mici, iar preturile au urcat vertiginos.

Concluzia este una singura: "Oamenii infometati sunt oameni furiosi, iar acestia dau guvernele jos", scrie analistul american, fost purtator de cuvant al lui George W. Bush pe probleme economice.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#criza mancare hrana preturi scumpiri, #revolte proteste guvern seceta economie , #criza